SONDAKİKA Hükümetimize oyun kurulmaya çalışılıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan dikkat çeken açıklama. Ayhan Bora Kaplan soruşturması...

Suç örgütü Ayhan Bora Kaplan soruşturması sonrasında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde emniyet müdürleri görevden alınmış ve haklarında soruşturma başlatılmıştı. Kaplan soruşturmasında gizli tanık olan birinin ise tutuklanan emniyet müdürüyle telefon konuşmaları ortaya çıkmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün sert bir açıklama yaparak FETÖ'ye dikkat çekmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan son dakika açıklaması geldi: Hükümetimize oyun kurmaya çalışıyorlar...

Google Haberlere Abone ol
SONDAKİKA Hükümetimize oyun kurulmaya çalışılıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan dikkat çeken açıklama. Ayhan Bora Kaplan soruşturması...

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 61 sanığın yargılandığı dava kapsamında, iddialarda adı geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki üç kamu görevlisi hakkında geçtiğimiz günlerde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca resen soruşturma başlatmıştı.

Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan görevden uzaklaştırılmış ve haklarında soruşturma açılmıştı.

Ayrıca Ayhan Bora Kaplan davasıyla ilgili yurt dışına kaçan gizli tanık Serdar Sertçelik’in emniyet amiri Şevket Demircan ile suç kaydı içeren telefon konuşmaları ortaya çıkmıştı.

BAHÇELİ SERT ÇIKMIŞTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün grup toplantısında sert bir açıklama yaparak Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki bazı emniyet görevlerinin açığa alınmasını, MHP, AK Parti ve Cumhur İttifakı’na “komplo” olarak nitelendirmişti.

Türkiye üzerinde emniyet ve yargı üzerinden “hesap yapanların” 15 Temmuz gecesine bakması gerektiğini kaydeden Bahçeli, “Ayranımızı kabartmasınlar, sabrımızı taşırmasınlar” ifadelerini kullanmıştı.

Hükümete FETÖ taktikleriyle darbe planları yapıldığı yönünde değerlendirmeler gelmişti...

İşte tüm bu gelişmelerden sonra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan bir son dakika açıklaması geldi...

HÜKÜMETİMİZE OYUN KURULMAYA ÇALIŞILIYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik açıklamada bulundu ve "hükümetimize ve siyasilerimize sosyal medya destekli oyun kurulmaya çalışıyor" dedi.

Sosyal medya hesabından (X) açıklama yapan Yerlikaya'nın paylaşımı şu şekilde:

"Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli “oyun kurmaya” çalışıyorsa; onların oyunlarını da kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dün olduğu gibi bugün de organize suç örgütlerine, şehir eşkıyalarına, uluslararası kartel haline gelmiş zehir tacirlerine, uluslararası örgütlenmiş göçmen kaçakçılarına, yabancı istihbarat servisleriyle irtibatlı illegal yapılara ve suç odaklarına göz açtırmadık, açtırmıyoruz ve açtırmayacağız.

Bu mücadelemizi kimler engellemeye çalışıyorsa, kimler FETÖVARİ gizli tanık taktikleriyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını istiyorsa, onların o düzenlerini de başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz.

Hangi kurum içinde Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize yönelik bir yapılanma varsa, sonuna kadar gidip, o yapıları tespit edip adalete teslim edeceğiz.

Mülkiye Müfettişlerinin ilgili raporu kısa süre içinde tamamlanacak. Atılan her adımı, telefon kayıtlarını tek tek inceliyorlar. Hazırlanan bu raporu en ince ayrıntısına kadar kamuoyu ile de paylaşacağız. Ve gereğini yapacağız.

Aziz Milletimiz müsterih olsun;
Nasıl Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) ve FETÖ ile mücadelede hainlerin inlerine kadar girdiysek; bu suç odaklarını da saklandıkları her delikten bulup çıkartacağız."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin