Son Dakika... Yüksek Seçim Kurulu'ndan Ordu kararı! İYİ Parti seçimlerin iptali için başvurmuştu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İYİ Parti'nin Ordu'da seçimlerin iptali ve yeniden yapılması talebini reddetti. İYİ Parti'den YSK'nın kararına ilk tepki geldi: "Bunca delil ve usulsüzlüğe rağmen kısıtlı bir vakit aralığında toplanılarak alınan bu kararın gerekçelerini Türk Milletine açıklamak zorundadırlar"

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Yüksek Seçim Kurulu'ndan Ordu kararı!  İYİ Parti seçimlerin iptali için başvurmuştu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde yapılan itirazları değerlendirmeye devam ediyor.

İtiraz süreci çerçevesinde İYİ Parti tarafından, Ordu seçimlerine ilişkin 95 sandık kurulu başkanı memurun ve siyasi parti üyesi olduğu, birçok oy pusulasında kat izi bulunmadığı ve çift mühürlü oyların çokluğu iddialarıyla Yüksek Seçim Kuruluna olağanüstü itirazda bulunulmuştu.
Bugün saat 15.00’da toplanan kurulda ise İYİ Parti’nin Ordu seçimlerine ilişkin yaptığı olağanüstü itiraz ele alındı.

Toplantıda İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediyesi seçimleri için ‘tam kanunsuzluk' sebebiyle yaptığı seçimin iptali ve yenilenmesi talebini reddetti.

ORDU'DA BAŞKANLIK SEÇİMİNİ KİM KAZANDI?

Ordu’da büyükşehir belediye başkanlığı için yapılan seçimi AK Parti adayı Mehmet Hilmi Güler yüzde 40,07 oy oranıyla ilk sırada tamamlamıştı.

İYİ Parti adayı Enver Yılmaz yüzde 36,53’le ikinci sırada yer alırken, CHP adayı Zekai Sana yüzde 16,58 oranında oy almıştı.

İYİ PARTİ'DEN YSK'NIN KARARINA TEPKİ

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından YSK'nın kararına tepki gösterdi. Zorlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Maalesef az önce ek gündemle toplandığı belirtilen Yüksek Seçim Kurulu, Ordu’daki haklı itirazımızı REDDETMİŞTİR. Bunca delil ve usulsüzlüğe rağmen kısıtlı bir vakit aralığında toplanılarak alınan bu kararın gerekçelerini Türk Milletine açıklamak zorundadırlar. Seçimlere düşürülmüş olan bu şaibe gölgesi asla ortadan kalkmayacaktır"

Etiketler ysk iyi parti
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin