Son Dakika... Var böyle dolandırıcılar! En yakınlarını bile dolandırmışlardı! Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu tutuklandı

En yakın arkadaşlarını bile dolandırdıkları iddia edilen Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu Gürcistan'a kaçmak isterken İstanbul Havalimanı'nda yakalandılar. Çiftin ilk ifadelerinde "Biz onlardan borç aldık. Onlar tefecilik yaptı” dedikleri öğrenildi. Birkaç savcıya ifade veren Kıvanç Talu ve Beril Talu, "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Var böyle dolandırıcılar! En yakınlarını bile dolandırmışlardı! Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu tutuklandı

"50 Milyon liralık vurgun yaparak yurt dışına kaçtığı iddia edilen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, Gürcistan'dan Türkiye'ye geldi.

Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'nun yaklaşık 150 milyonluk vurgun yapıp yurt dışına kaçtığı iddia edilmişti. Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu hakkında dolandırıcılık iddiaları üzerine yurt dışına çıkış yasağı konmuştu. Yapılan incelemeler sonucu çiftin Gürcistan'a gittiği belirlenmişti. Dün öğle saatlerinde Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'nun İstanbul Havalimanı'na Gürcistan'dan kalkan bir uçakla geldikleri öğrenildi.

Haklarında yurt dışına çıkış yasağı olduğu için havalimanı polisi tarafından pasaportlarına el konan Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'nun, Türkiye'ye giriş yaptıklarının tespit edilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

"BORÇ ALDIK"

Polisteki sorgusu tamamlanan Talu çifti, Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. İfadelerinde suçlamaları kabul etmeyen Kıvanç Talu ve Beril Talu'nun, “Biz onlardan borç aldık. Onlar tefecilik yaptı” dedikleri öğrenildi.

Talu çifti hakkında birçok şikayet oldukları için şu an hakkında farklı dosyalara bakan savcılara ifade veriyorlar. Çiftin adliyedeki görüntülerinde ise Kıvanç Talu'ya kelepçe takıldığı, eşi Beril Talu'ya takılmadığı dikkatlerden kaçmadı. 

TUTUKLANDILAR

Birkaç savcıya ifade veren Kıvanç Talu ve Beril Talu, "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklandı.

KIVANÇ TALU KİMDİR?

1988'de Ankara'da memur bir ailenin oğlu olarak doğan Kıvanç Talu, "Var Böyle Tipler" isimli eğlenceli videolarıyla bilinir hale geldi. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'nden diploma aldıktan sonra 2007'de reklam yazımıyla kariyerine başlangıç yaptı. Farklı reklam ajanslarında görev aldı. 2016'da kreatif direktörlük pozisyonundan ayrılarak oyunculuk, seslendirme ve sosyal medya üzerine tek başına çalışmalar yapmaya yönlendi. Ayrıca, 2015'ten itibaren Var Böyle Tipler isimli Instagram hesabının yönetimini üstleniyor.

BERİL TALU KİMDİR?

Beril Talu, 1991 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İzmir Özel Türk Koleji'nde lise eğitimini tamamladı ve ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Sosyal medyada eşi Kıvanç Talu ile birlikte çalışmalar gerçekleştiren Beril Talu, çeşitli reklam ajanslarında çalıştı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin