Son Dakika... Tunceli Pülümür merkezli deprem: AFAD büyüklüğünü açıkladı. Prof. Naci Görür'den flaş açıklama geldi

AFAD'ın son dakika verisine göre Tunceli Pülümür'de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür flaş açıklama geldi. Depremin en fazla korkulan Yedisu Fayı üzerinde meydana geldiğini ifade eden Görür, "Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Tunceli Pülümür merkezli deprem: AFAD büyüklüğünü açıkladı. Prof. Naci Görür'den flaş açıklama geldi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan son dakika bilgisine göre Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Saat 16:28'de meydana gelen deprem yerin 8,7 kilometre derinliğinde kaydedildi. 

Çevre illerde de hissedilen deprem kente paniğe neden oldu. 

 Depremde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.

Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 4,2 olarak açıkladı.

GÖRÜR'DEN KORKUTAN AÇIKLAMA

Depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Naci Görür "Arkadaşlar, Süleymanuşağı Pülümür’de (Tunceli) 4,2 deprem oldu. Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’ e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmıştır. DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ, sevgiyle."

 

NACİ GÖRÜR UYARMIŞTI

Yer Bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, tv100'de Tolga Candaş Işık ile Az Önce Konuştum'a konuşmuş ve Tunceli'yi uyarmıştı.

Görür şöyle konuşmuştu: "7’nin üzerinde bir depremden bahsediyorum. Onun için ben birkaç gün önce söyledim, 'Tunceli’ye dikkat edin, Tunceli’yi depreme hazırlayın, Pülümür’ü depreme hazırlayın. Bunlar gerçekten tehdit altında.' Aynen Hatay'a, Kahramanmaraş'a ve Elazığ'a söylediğimiz gibi. Tunceli'ye sahip çıkın, Tunceli önemli. Tunceli tam riskin altında."

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin