Son Dakika... Şehit sayısı 12'den fazla mı? Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından flaş açıklama. 'Derme çatma çadır' iddialarına yanıt verildi

Türkiye 12 şehit haberi ile yasa boğuldu. Türkiye acısını yaşarken sosyal medyada ve bir kısım tv kanallarındaki bazı yorumlar ve iddialar tepki çekmişti. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları TV100'ün Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'e konuştu. Gürel açıklamayı TV100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Şehit sayısı 12'den fazla mı? Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından flaş açıklama. 'Derme çatma çadır' iddialarına yanıt verildi

Irak’ın kuzeyinde gerçekleşen hain saldırıda iki günde 12 asker şehit oldu. Saldırı sonrasında bölgede operasyon başlatılırken hava harekatında çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları şehit haberlerinin gelmesinin ardından sosyal medyada ve bazı tv kanallarında dile getirilen iddialara ilk kez yanıt verdi.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları TV100'ün Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'e konuştu. Gürel açıklamayı TV100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda aktardı.

İşte Gürel'in aktardığı bilgiler:

‘Şehit sayısı daha çok iddiası’ var. ‘Bu olay niye yaşandı?, Yer tespiti nasıl yapıldı?, Derme çatma çadır iddiaları, bundan sonra ne olacak?’ gibi soruları ben Milli Savunma Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkiliye sordum. Şehit sayısı daha çok iddiasını sordum ben Milli Savunma Bakanlığı’ndan üst düzey Yetkiliye. “Bu ülkenin şehit saklaması diye bir şey söz konusu değildir, olamaz. Bunu söyleyenler bölücü terör örgütünün ağızı ile konuşuyorlar. 6 değil diyorlar, 12 değil diyorlar. 26 diyen var, 16 diyen var. Herkesin ailesi yok mu? ‘Benim şehidime cenaze yapmayacak mısınız?’ demeyecekler mi? Geç açıklandı, erken açıklandı demek kansızlıktır. Çok erken açıkladı TSK. Daha şehidimizi Cuma’dan bugüne aldık. Erken bile açıkladık. O gün ailelerin bir kısmı sosyal medyadan öğrendi çocuklarının şehit olduğunu. Tabi ki peyderpey açıklanacak. Ailesine haber verilmeden açıklanmaz. İlk öğrenen biziz. Biz bunu saklarsak elimize ne geçecek? Şehit bizim şehidimiz. Biz önce çatışmayı bitireceğiz. Sonra yaralılarımızı tahliye edeceğiz ondan sonra şehitlerimizi tahliye edeceğiz. Sonra hastanede tespitleri yapılacak. Sonra ailelerine ulaşılacak. Eşi varsa eşiyle ailesine aynı anda haber vermek zorundasınız. Önce ailesine sonra eşine olmaz. Aynı anda 2 ekip gidiyor. Bunlar zaman almıyor mu diyorsunuz? Anne ayrı, baba ayrı, eş başka yerde bazen. Bunlar zaman alan şeyler. Ben şehidimi alamamışım bunların derdine bak. Soruyorum şehit haberini erken açıklamanın kime faydası var? Bir tek terör örgütüne faydası var. Ailesine haber vermeden açıklamanın tek faydası terör örgütüne. İlk taziyeyi yapan ben olayım diye yarış içine girmenin kime ne faydası var? Bu ülkede şehit saklamak diye bir şey söz konusu olamaz. Aileler isyan çıkarır. ‘Benim çocuğum nerede?’ demez mi? Böyle şey olur mu? Pençe bölgesi deyince 2 gece üst üste baskın yemiş aynı yer gibi algı oluşturmaya çalışanlar var. Birisi İran sınırında birisi Metina’da. Orası ayrı bir yer burası ayrı bir yer. Hepsi aynı yerde şehit olmuş da saklamışız gibi değerlendirme yapanlar var" şeklinde Milli Savunma Bakanlığı’nın yetkilisinin bana aktardığı bilgiler.

BUNLAR SON ÇIRPINIŞLAR

“Bir terör eylemi yaşadık. Bu sızma girişimleri ile sürekli karşı karşıyayız” diyor Milli Savunma Bakanlığı’ndan görüştüğüm yetkili. “Şehitlerimiz olduğu için bugün bilip bilmeden sorgulamaya kalkanlar var maalesef. Biz 1.5 senedir Pençe’deyiz. 1.5 yıldır Hakkari’de, Şırnak’ta, bir tane yurt içinde bir şey oldu mu? Bir terör saldırısı oldu mu? Olmadı. Bunlar son çırpınışlar. Sona yaklaştıklarının farkındalar. Ellerinde kalan şeylerle son hamlelerini yapıyorlar. Bunlar yukarıdan talimatı aldılar, fırsat bulduklarında eylem yapıyorlar.

SİS ÇÖKMEYE BAŞLADIKTAN SONRA SIZDILAR VE SALDIRIDA BULUNDULAR

Daha yeni kar yağmaya başladı bölgede. Sis çökmeye başladı. Bunlar da fırsatını bulup sızdılar ve saldırıda bulundular. Bizim anlatamadığımız şey o coğrafya. Böyle girip Ankara’ya “ben girdim 30 km’de her şeyi biliyorum” diyebileceğiniz bir yer değil o yer. 6-7 katlı mağaralar var tepelerin altında. Şu ana kadar 700 kadar mağara temizlenmiş zapta sadece Pençe-Kilit’de. Ulaşılamayan yerler var tabi ki. Bu bölge öyle bir bölge ki tepenin üzerinde biz varız, tepenin altında teröristler var.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin