Son Dakika.... Santa Maria Kilisesi saldırganları yakalandı. Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan katledilmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama. Saldırganlar DEAŞ'lı mı?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan'ı katleden katil zanlılarının yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, saldırganların yabancı uyruklu olduğunu, DEAŞ'lı olduklarını değerlendirdiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika.... Santa Maria Kilisesi saldırganları yakalandı. Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan katledilmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama. Saldırganlar DEAŞ'lı mı?

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne saat 11.40 sıralarında düzenlenen pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda Tuncer Cihan hayatını kaybetti.

Görüntülerde, maskeli iki şüpheli kiliseye giriyor. Şüpheliler silahla ateş ediyor. Maskeli bir kişi ondan hemen önce kiliseye giren kişinin başına silahla vuruyor. Ardından saldırganlar kaçıyor. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya katil zanlılarının yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya X hesabından şu açıklamayı yaptı:

Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır.❗️

Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum.

Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum.

#TürkiyeninHuzuru🇹🇷

BAKAN YERLİKAYA KAMERALARIN KARŞISINA GEÇTİ

Bakan Yerlikaya, İstanbul Valisi Davut Gül ile kameraların karşısına geçti. "Saldırganların DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz" diyen Yerlikaya, saldırganlardan birinin Tacikistanlı diğerinin Rus uyruklu olduğunu söyledi.

 

Bakan Yerlikaya şunları söyledi:

"Bildiğiniz üzere bugün Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında maskeli 2 şahıs tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Tuncer Cihan adlı vatandaşımız maalesef hayatını kaybett. Olaydan hemen sonra yaptığımız açıklamada faillerin en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edileceğini, yapılan hadiseyi şiddetle kınadığımızı belirtmiştim. İstanbul emniyetimiz çok hızlı bir çalışma başlattı. Emniyet güçlerimiz 30 ayrı yere baskın düzenlendi ve şu ana kadar 47 şahıs gözaltına alındı. Son olarak yapılan baskında cinayet zanlısı 2 şahıs yakalandı.

Zanlıların her ikisinin de yabancı uyruklu olduğunu ifade etmek istiyorum. Biri Tacikistanlı, biri Rusyalı olan bu iki zanlının DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz. Olayın üzerinden 12 saat bile geçmeden her iki katil zanlısını yakalayan İstanbul Emniyeti'mize, kahraman polislerimize teşekkür ediyorum. Kilisede işlenen cinayetle ilgili zanlıların ifadeleri alınacak, olayla ilgili karanlık noktalar aydınlatılacaktır. Şunun altını çizmek istiyorum: Medeniyetimizin baş tacı İstanbul'umuz, asırlardır farklı dinlere ve mezheplere ev sahipliği yapmaktadır.

Biz, Türkiye'nin huzuru diyoruz. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara, teröristlere ve onların işbirlikçilerine, ulusal olsun uluslararası olsun suç odaklarına, birlik ve beraberliğimize kastedenlere asla ama asla göz açtırmayacağız. Hayatını kaybeden vatandaşımıza, ailesine ve yakınlarına bir kez daha baş sağlığı diliyorum.

Ve son olarak, başta bölücü terör örgütü olmak üzere azim ve kararlılıkla terörün her türlüsüyle mücadele ediyoruz. DEAŞ'la ilgili 1 Haziran 2023'ten bugüne, 1.046 operasyon yaptık. 2.086 gözaltı, 529 tutuklunun olduğunu, 404 adli kontrol kararının da alındığını belirtmek istiyorum."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin