Son Dakika... Şanlıurfa'da okulda zehirlenme vakası. En az 150 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı okulda iddiaya göre en az 150 öğrenci yediği yemekten zehirlendi ve hastaneye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Şanlıurfa'da okulda zehirlenme vakası. En az 150 öğrenci hastaneye kaldırıldı
İHA

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde en az 150 öğrenci, okulda yediği yemeğin ardından rahatsızlandı.

İlçeye 55 kilometre uzaktaki Çıkrık Mahallesi'ndeki Şehit Hamit İris Ortaokulu ile Şehit Orhan İrkarlı İlkokulu'nda öğle yemeği yedikten sonra bazı öğrenciler mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle okul idaresine başvurdu.

İlk belirlemelere göre 150 öğrenci ambulans, öğrenci servisleri ve veliler tarafından Siverek ve Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi.

Son Dakika... Şanlıurfa'da okulda zehirlenme vakası. En az 150 öğrenci hastaneye kaldırıldı

İNCELEME BAŞLATILDI

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, konuyla ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldığını ve yemeklerden numuneler alındığını aktararak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da konuyla ilgili inceleme başlatıldığını kaydetti.

Son Dakika... Şanlıurfa'da okulda zehirlenme vakası. En az 150 öğrenci hastaneye kaldırıldı - Resim : 2

Öte yandan Siverek Devlet Hastanesindeki yoğunluk sebebiyle bazı ailelerin hastalarını kendi imkanıyla Diyarbakır'a götürdüğü belirtildi.

BİR İLDE DAHA ZEHİRLENDİLER

Zehirlenen öğrencilerin götürüldüğü Diyarbakır'da da zehirlenme vakası yaşandı.

Diyarbakır Çelebi Eser İmam Hatip Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencileri, Yerli Malı Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte, ailelerinin evde hazırladıkları yiyecekleri okula getirdi. Etkinlikte bu yiyeceklerden tadan 30’un üzerinde öğrenci, bir süre sonra karın ağrısı ve mide bulantısı yaşadı. Okul idaresinin ihbarıyla okula sağlık ekipleri sevk edildi. Öğrenciler, ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu, yiyeceklerden de inceleme yapılmak üzere numune alındığı öğrenildi

 

Kaynak: AA-İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin