Son Dakika... Saadet Partisi'nde İstanbul için sürpriz isim. Temel Karamollaoğlu açıklayacak. 31 Mart İstanbul'da çetin geçecek

Türkiye 31 Mart seçimlerine giderken siyasi partiler de adaylarını belirlemeye devam ediyor. En çok merak edilen illerin başında Türkiye'nin mega kenti İstanbul geliyor. Saadet Partisi İBB için sürpriz bir ismi belirledi. Herkes İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı'nın aday gösterilmesini bekliyordu. Ancak Saadet Partisi aday olarak Birol Aydın'ı gösterme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Son Dakika... Saadet Partisi'nde İstanbul için sürpriz isim. Temel Karamollaoğlu açıklayacak. 31 Mart İstanbul'da çetin geçecek

Saadet Partisi’nde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için hazırlıklar sürüyor. Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayının açıklanacağı aday tanıtım toplantısı 28 Ocak Pazar günü saat 12.00’de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirecek.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun liderliğinde gerçekleşecek toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı resmi olarak açıklanacak.

Uzun süredir kulislerde Saadet Partisi'nin İBB için İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı'yı göstereceği konuşuluyordu. Ancak Saadet Partisi büyük bir sürprize imza attı. Saadet'in Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın'ı aday göstereceği öğrenildi.

Saadet Partisi'nin sosyal medya hesaplarından, "Hak Ettiğin Yaşam Bu Değil, Başka Bir İstanbul Mümkün" başlığıyla dikkat çeken bir video yayınlandı.

BİROL AYDIN KİMDİR?

1969 yılında Gümüşhane‘de doğdu. İlk ve örtaöğretimini Gebze'de, yükseköğrenimini Tunus Zeytune Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversite sonrası Milli Gençlik Vakfı Gebze Başkanlığı, Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Son Dakika... Saadet Partisi'nde İstanbul için sürpriz isim. Temel Karamollaoğlu açıklayacak. 31 Mart İstanbul'da çetin geçecek

Milli Görüş partilerinin çeşitli kademelerinde görev yaptı. 2002-2005 yıllarında Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı yaptı. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi‘nden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı oldu.

Haziran 2014'te Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı görevine getirilen Aydın, 1 Ekim 2017 yılında Saadet Partisi İstanbul 6. Olağan İl Kongresinde görevini Dr. Abdullah Sevim'e devretti.

Birol Aydın, evli ve 3 çocuk sahibidir.

Saadet Partisi 27. dönem İstanbul 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi'nden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılmıştı.

ÖMER FARUK YAZICI KİMDİR?

1988 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. Ortaöğrenimini Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İktisat Bölümünde okudu.

Son Dakika... Saadet Partisi'nde İstanbul için sürpriz isim. Temel Karamollaoğlu açıklayacak. 31 Mart İstanbul'da çetin geçecek - Resim : 2

Özel sektörde ve kamu projelerinde çeşitli alanlarda danışmanlık ve yöneticilik yaptı. Halen, kurucusu olduğu medya ve yapım şirketinde yöneticilik yapmaktadır.

Lise yıllarında Milli Gençlik Vakfı teşkilatlarında çeşitli görevlerde bulundu. Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı olarak 2011-2018 yılları arasında sırasıyla Tanıtma Başkanlığı, Ortaöğretim Başkanlığı ve Üniversiteler Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2011 yılında Saadet Partisi Gençlik Kollarında Genel Başkan Yardımcılığı, Tanıtma Başkanlığı yaptı.

2018-2020 yılları arasında Saadet Partisi Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı.

6 Kasım 2020 tarihinden bu yana Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Yazıcı, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin