Son Dakika... MSB'den Tuzla Piyade Okulu açıklaması: Personel görevden uzaklaştırılmıştır

Tuzla Piyade Okulu'nda teğmenlerin Atatürk tartışmasıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi. Açıklamada, "Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda yaşanan olaya sebebiyet veren personel hakkında geçici görevden uzaklaştırma kararı alınmıştır. Bu olayla ilgili olarak kamuoyuna yansıtılmaya çalışılan durumun aksine, henüz tesis edilmiş nihai bir disiplin işlemi bulunmamaktadır" denildi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... MSB'den Tuzla Piyade Okulu açıklaması: Personel görevden uzaklaştırılmıştır
Fotoğraf temsilidir.

Günlerdir konuşulan "Teğmenler Olayı"yla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmen ile diğer teğmenler arasında arbede çıktığı, fotoğrafı takmayan teğmenin darp raporu istediği ama alamadığı, savcılığa suç duyurusunda bulunduğu iddia edilmişti.

TBMM'ye taşınan iddialarla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

- Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde üstlenmiş olduğu tüm "görevleri büyük bir azim, kararlılık ve başarıyla yerine getirmektedir.

- Binlerce yıllık köklü bir geçmişe ve geleneğe sahip kahraman ordumuzun ve askerliğin temeli disiplin üzerine kurulmuştur.

- Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu Madde 13'te belirtildiği üzere “Disiplin: Kanunlara, nizamlara ve amirlere mutlak bir itaat ve astının ve üstünün hukukuna riayet demektir. Askerliğin temeli disiplindir.

- Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; temel değerlerini sarsacak, disipline aykırı ve askeri hiyerarşiyi bozan, bozabilecek hiçbir kişi, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır.

-Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda yaşanan olaya sebebiyet veren personel hakkında geçici görevden uzaklaştırma kararı alınmıştır. Bu olayla ilgili olarak kamuoyuna yansıtılmaya çalışılan durumun aksine, henüz tesis edilmiş nihai bir disiplin işlemi bulunmamaktadır

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin