AFAD, Kütahya'nın Simav ilçesinde saat 10:20'de ise 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
Yapılan açıklamada depremin derinliği 12.17 km olarak açıklandı.
Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı. Açıklamada depremin derinliği 5.5 km olarak belirtildi.
SİMAV'DA OKULLAR BİR GÜN TATİL
Kütahya Valisi Musa Işın, Simav ilçe merkezi ve Pazarlar ilçesi ile bu bölgelere bağlı köylerde okulların bir gün tatil edildiğini bildirdi.
Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen ve çevre yerleşim yerlerinde de hissedilen depremler nedeniyle, Simav ilçe merkezi, Pazarlar ilçesi ile bu bölgelere bağlı köylerde eğitim-öğretime 25 Nisan 2025 Cuma günü itibarıyla bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi.
KÜTAHYA GÜNE DEPREMLE UYANDI
Öte yandan Kütahya'nın sabah saatlerinden Simav ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.
AFAD'dan yapılan açıklamada, depremin büyüklüğünün 4.5 olduğu ve saat 07.23'te meydana geldiği açıklandı. Deprem 8.8 kilometre derinlikte gerçekleşti.
Korkutan depremin ardından saat 07.29'da 3.9 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı meydana geldi.
"OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAKTADIR"
AFAD'dan yapılan açıklamada, "Kütahya ilimizin Simav ilçesinde saat 07.23'te meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" ifadeleri kullanıldı.
VALİ IŞIN'DAN DEPREM SONRASI AÇIKLAMA GELDİ
Kütahya Valisi Musa Işın, X hesabından yaptığı açıklamada, "İlimiz Simav ilçesinde, saat 7.23'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bizi müteessir edecek herhangi bir olay meydana gelmemiştir. Hemşehrilerimiz sadece bizim yapacağımız açıklamalara itibar etsinler. Hemşehrilerimize çok geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.