Son Dakika... Kuryeye çarpan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında flaş gelişme. Bakan Tunç açıkladı: Türkiye'ye gelmesi söz konusu olacak

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Aksaray istikametine doğru giderken bir kuryeye çarparak ölümüne neden Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan flaş açıklamalar geldi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Kuryeye çarpan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında flaş gelişme. Bakan Tunç açıkladı: Türkiye'ye gelmesi söz konusu olacak
DHA

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu, motokurye Yunus Emre Göçer'e arkadan çarparak ölümüne neden olmuştu.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud oğlunun kaza sonrasında kaçmadığını, iş için dönmesi gerektiğini savunmuştu.

Konuya dair son olarak Bakan Tunç'tan açıklama geldi.

"YARGILANMASI SÖZ KONUSU OLACAK"

Bakan Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kaza hakkında, "Sanığın Türkiye'ye gelmesi ve yargılanması söz konusu olacak. Biz hiçbir vatandaşımızın bir yabancı karşısında hak hukukunun ihlalini kabul etmeyiz." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI MAHMUD'DAN AÇIKLAMA

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud Türkiye'de gündem olan konuya dair yaptığı açıklamasında, oğlunun çarpışma sonrası kaza mahalinden ayrılmadığını ve ardından günlerce İstanbul'da kaldığını belirtti ve,  "Bu bir kazaydı. Kaçmadı. Bu olayla ilgili bir avukat tuttu. Ve hakkında bir yakalama kararı yoktu" dedi.

"TESLİM OLMASINI TAVSİYE ETTİM"

Associated Press (AP) haber ajansına konuşan Şeyh Mahmud oğlunun Türkiye ile bağlantısının devam ettiğini kaydetti ve, "Geri dönüp adalete teslim olmasını söylüyorum. Ama sonuçta o bir yetişkin ve bu onun vereceği bir karar. Ben dönmesi tavsiyesinde bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Kazada hayatını kaybeden 38 yaşındaki motokurye Yunus Emre Göçer'in ailesine başsağlığı dileklerini ileten Somali Cumhurbaşkanı, "Kendilerine nasıl ulaşabileceğimi bilmiyorum. Sizin vesilenizle başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Kayıplarının acısını paylaşıyoruz. Kayıpları için üzgünüz" diye konuştu.

HABER VERMEDEN KAÇMIŞTI

Somali Cumhurbaşkanı'nın 40 yaşındaki oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, 30 Kasım'da İstanbul Aksaray istikametine doğru giderken önünde bulunan motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ağır yaralanmasına yol açmış ve olayın ardından polis ekiplerinde karakola götürülmüş, akşam saatlerinde ise serbest bırakılmıştı. 

Mahmud 2 Aralık'ta havayoluyla Türkiye'den ayrılırken 38 yaşındaki Göçer 6 Aralık günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Şüpheliye yönelik suç unsuru "taksirle yaralama"dan "taksirle ölüme sebebiyet verme"ye dönüşürken hakkında yakalama kararı 8 Aralık'ta çıkarıldı.

Kaynak: DHA
Etiketler Somali kurye İstanbul
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin