Son Dakika.... Kocaeli'nde hareketli anlar... Fabrikayı basıp işçileri rehin aldı. Saldırganın kimliği belli oldu. Paylaşımı da ortaya çıktı. 8 saatin ardından rehineler kurtarıldı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ABD firması olan P&G Fabrikası'nın ana binasını basan iki kişi fabrikadakileri rehin aldı. Olay yerine özel harekat polisleri sevk edildi. Şüphelinin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etmek için olayı gerçekleştirdiği iddia edildi. saldırganın alçı, boya, sıva ve bina dekorasyonu işleri yapan İbrahim Y. olduğu öğrenildi. İbrahim Y.'nin sosyal medya paylaşımları da ortaya çıktı. Rehineler 8 saatin ardından kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika.... Kocaeli'nde hareketli anlar... Fabrikayı basıp işçileri rehin aldı. Saldırganın kimliği belli oldu. Paylaşımı da ortaya çıktı. 8 saatin ardından rehineler kurtarıldı

Gebze’de bugün saat 15.00 sıralarında kimliği belirsiz bir kişi, elinde silahla ABD firması olan P&G’ye ait fabrikanın ana binasına girdi. Şüpheliler iddiaya göre İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla fabrikadakileri rehin aldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Son Dakika.... Kocaeli'nde hareketli anlar... Fabrikayı basıp işçileri rehin aldı. Saldırganın kimliği belli oldu. Paylaşımı da ortaya çıktı. 8 saatin ardından rehineler kurtarıldı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bilgi almak üzere bölgeye gitti. Ayrıca fabrika önüne özel harekat polisleri yönlendirildi.

Fabrikanın bulunduğu cadde araç ve yaya geçişine kapatıldı.

Son Dakika.... Kocaeli'nde hareketli anlar... Fabrikayı basıp işçileri rehin aldı. Saldırganın kimliği belli oldu. Paylaşımı da ortaya çıktı. 8 saatin ardından rehineler kurtarıldı - Resim : 2

Gebze'deki fabrikada rehin alınan 7 kişi, 8 saatin ardından kurtarıldı. Saldırgan etkisiz hale getirildi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Saldırganın üzerinde iki silah ve düzenek vardı. Ateş etme eylemi olmadı. Anlık bir hareketle etkisiz hale getirildi. Şahsın amacı İsrail'in Gazze'deki katliamın durması ve Mısır'daki sınır kapısının açılmasıydı." açıklamasını yaptı.

Saldırgan İbrahim Y.'nin fabrika çalışanı olduğu, bir haftadır da işe gitmediği öğrenildi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, konuyla ilgili açıklama yaptı. Yavuz, şunları söyledi:

14.30 sularında daha önce bu işletmede çalışmış bir şahıs silahla birlikte içeri girmiştir ve 7 çalışanı rehin almıştır. Şahsın hedefi İsrail'in Gazze'deki katliamların durması ve Mısır'daki sınır kapısının açılması talebi olmuştur. Hassas bir müzakere süreci yürütülmüştür. Özellikle böylesi olaylarda rehinelerin can güvenliğinin sağlanması için titiz bir çalışma yürüttük. Basın açıklaması tarzından uzak durduk.

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Hedefimiz ilk olarak oradaki kardeşlerimizi çıkarmaktı. Bu süreci emniyet ve istihbarat teşkilatımız olabilecek tüm bağlantıları da değerlendirerek yürütmüştür. Küçük bir operasyonla etkisiz hale getirdik. Şahıs ilk olarak operasyonla ele geçirilmiştir. Rehinelerin sağlık durumu iyi. Hepsine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bu tür davranışları sergileyenler için öncelikle hukuk işler."

NELER YAŞANDI?

FABRİKANIN İÇİNDEN FOTOĞRAF...

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) İhsan Dede Caddesi'nde temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren Procter & Gamble (P&G) isimli uluslararası fabrikada işçiler bir şüpheli tarafından rehin alındı. Çitlerden atlayarak fabrikaya girdiği iddia edilen şüpheli üstünde bomba olduğunu öne sürdü.

Son Dakika.... Kocaeli'nde hareketli anlar... Fabrikayı basıp işçileri rehin aldı. Saldırganın kimliği belli oldu. Paylaşımı da ortaya çıktı. 8 saatin ardından rehineler kurtarıldı - Resim : 3

Rehine ihbarı üzerine olay yerine aralarında özel harekatçıların da yer aldığı çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Caddeyi trafiğe kapatan ekipler, güvenlik önlemi aldı.

Şüphelilerin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla böyle bir eylem yaptığı iddia edildi. Öte yandan, şüphelilerden birinin fotoğrafı da ortaya çıktı. Elinde tabanca bulunan şüphelinin "Kapılarak açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm" yazısı önünde poz verdiği görülüyor. Şahsı ikna çalışmaları sürerken, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bölgeye geldi.

2 KİŞİ OLDUĞU BELİRLENDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ, TEK KİŞİ ÇIKTI

Kocaeli Gebze'de fabrikada işçilerin silah ve üzerinde bomba düzeneğini andıran düzeneklerle rehin alındığı olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Saldırganın temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren fabrikada 6'sı erkek 1'i kadın olmak üzere toplamda 7 kişiyi rehin aldığı belirtildi. Rehin alınanların 3'ünün şirketin muhasebecisi, 1 kişinin ise proje sorumlusu, diğer 3'ünün ise fabrika personeli olduğu öne sürüldü. İçeri girenlerin iki kişi olduğu iddia edilmişti. Ancak tek bir saldırgan olduğu belirtildi.

REHİNELERİN YAKINLARI FABRİKA ÖNÜNDE AĞLADI

Kocaeli'de rehin alma olayının yaşandığı fabrikanın olduğu yere rehin tutulan kişilerin yakınları geldi. Olay yerinde bulunan bazı kişilerin endişeli şekilde beklediği görülürken, bazı kişiler ise gözyaşlarını tutamadı.

Son Dakika.... Kocaeli'nde hareketli anlar... Fabrikayı basıp işçileri rehin aldı. Saldırganın kimliği belli oldu. Paylaşımı da ortaya çıktı. 8 saatin ardından rehineler kurtarıldı - Resim : 4

Fabrikada finans departmanında çalışan rehinelerden Süheyla Zihni'nin eşi İsmet Zihni saldırganın bir hesaptan yayın açtığını belirterek, "Görüntülerde eşim vardı, arkadaşımın eşi vardı. 1-2 tane de erkek çalışan orada otuyorlardı. Müzik çalıyorlardı. Eşim bana mesaj attı ama o mu başkası mı bilmiyorum. Rehin alındığını söyledi. 'Biri yaklaşırsa sağa sola ateş açıyor' dedi. Saldırgan rehin aldığı kişilere, 'Size bir şey yapmayacağım, rahat olun' demiş. İçeride 7 kişi var. İçerideki eşim. Finans departmanında çalışıyor. Ben İzmit'ten geliyorum. İzmit'teyken beni kardeşi arayıp 'Telefona bakmıyor, bir şey mi var' diye sordu. Sonra ben aradım yine bakmadı. Daha sonra mesaj atmış 'Rehin alındık' diye. Aradım, açtı 'Rehin alındık, iyiyiz' dedi kapattı telefonu ben öyle geldim. Sadece rehin alındığını söyledi. Yaklaşan olmuş herhalde şahsa, sağ-sola ateş açtı demiş" ifadelerini kullandı.

İçeriden ise şu görüntüler geldi:

SALDIRGANIN PAYLAŞIMLARI ORTAYA ÇIKTI

Saldırganın alçı, boya, sıva ve bina dekorasyonu işleri yapan İbrahim Y. olduğu öğrenildi.

Son Dakika.... Kocaeli'nde hareketli anlar... Fabrikayı basıp işçileri rehin aldı. Saldırganın kimliği belli oldu. Paylaşımı da ortaya çıktı. 8 saatin ardından rehineler kurtarıldı - Resim : 5

İbrahim Y.'nin sosyal medya paylaşımları da ortaya çıktı.

Son Dakika.... Kocaeli'nde hareketli anlar... Fabrikayı basıp işçileri rehin aldı. Saldırganın kimliği belli oldu. Paylaşımı da ortaya çıktı. 8 saatin ardından rehineler kurtarıldı - Resim : 6

Saldırgan paylaşımında, "Bu saatten sonra sevdiklerimin yapacağı tek şey benim için Filistin'e dua ettikleri gibi dua etmektir" ifadeleri yer aldı.

7 kişinin rehin alınması olayında son alınan bilgiye göre, İbrahim Y.’nin olayı tek başına gerçekleştirdiği ifade edildi.

AİLELERİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ, SOSYAL MEDYADAN YAKINLARINI TAKİP EDİYORLAR

Rehine krizi devam ederken, rehin alınan 7 çalışanın yakınlarının tedirgin bekleyişi de sürdü. Rehine yakınları, zaman zaman rehinelerin açtığı sosyal medya yayınlarını takip ederek sağlık durumları hakkında bilgi sahibi olmaya çalıştı.

Son Dakika.... Kocaeli'nde hareketli anlar... Fabrikayı basıp işçileri rehin aldı. Saldırganın kimliği belli oldu. Paylaşımı da ortaya çıktı. 8 saatin ardından rehineler kurtarıldı - Resim : 7

PAYLAŞIMLARINA DEVAM ETTİ

Bu arada saldırgan İbrahim Y. de sosyal medya hesabından paylaşımlarına devam etti. İbrahim Y. paylaşımında, "Kimsenin söylediğinin umurumda olmadığının farkındasınızdır umarım. İster deli, ister terörist, isterse hain olsun. O kapının açılacağına inanmıştım" ifadelerini kullandı.

Son Dakika.... Kocaeli'nde hareketli anlar... Fabrikayı basıp işçileri rehin aldı. Saldırganın kimliği belli oldu. Paylaşımı da ortaya çıktı. 8 saatin ardından rehineler kurtarıldı - Resim : 8

Saldırganın bir diğer paylaşımında da rehinelerden birinin doğum gününün kutlanmasıyla ilgili, “Her ölüm, bir doğuma gebedir. Barışın doğumu ve barışın kapılarının açılması umuduyla” ifadeleri yer aldı.

Son Dakika.... Kocaeli'nde hareketli anlar... Fabrikayı basıp işçileri rehin aldı. Saldırganın kimliği belli oldu. Paylaşımı da ortaya çıktı. 8 saatin ardından rehineler kurtarıldı - Resim : 9

DIŞARI ÇIKMA FIRSATI OLDUĞU HALDE ÇIKMAMIŞ

Saldırgan ayrıca rehinelerden Süreyya isimli kadının çıkma fırsatı olmasına rağmen dışarıya çıkmadığını iddia ederek şu paylaşımı yaptı:

Son Dakika.... Kocaeli'nde hareketli anlar... Fabrikayı basıp işçileri rehin aldı. Saldırganın kimliği belli oldu. Paylaşımı da ortaya çıktı. 8 saatin ardından rehineler kurtarıldı - Resim : 10

“Süreyya Hanım çıkma fırsatı olduğu halde arkadaşlarını bırakmayıp, kalarak dünyaya örnek bir davranış sergilemiştir.”

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin