Son Dakika... Kartalkaya'da insanlar mahsur kaldı. Telesiyejde kurtarma operasyonu!

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde saat 13.00 civarında telesiyej bozuldu. Yaklaşık 70 kişi mahsur kaldı. AFAD'ın da katıldığı yaklaşık 3 saat süren çalışmalar sonucunda vatandaşlar tahliye edildi. O anları gazeteci Cengiz Semercioğlu görüntüledi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Kartalkaya'da insanlar mahsur kaldı. Telesiyejde kurtarma operasyonu!

Oldukça ünlü kayak merkezi Kartalkaya'da bugün öğlen 13.00 civarında telesiyej arızalandı. 70 civarında kişi mahsur kaldı. Olay yerinden gazeteci Cengiz Semercioğlu bildirdi.

Son Dakika... Kartalkaya'da insanlar mahsur kaldı. Telesiyejde kurtarma operasyonu!

Arızanın, genel elektrik kesintisinin ardından telesiyej ana kumandasında yaşanan sorun nedeniyle çıktığı belirtildi. Böyle bir durumun Kartalkaya tarihinde ilk kez yaşandığı öğrenildi.

Mahsur kalanları kurtarmak için harekete geçildi. AFAD'ın da katıldığı kurtarma çalışmaları yaklaşık 3 saat sürdü.

Mahsur kalan bütün vatandaşlar kurtarıldı.

Telesiyejlerin bulunduğu otelin sahibi Halit Ergül, arıza hakkında bilgi vererek, "Kartalkaya Kayak Merkezi'nde elektrik ana dağıtım panosunda meydana gelen arıza nedeniyle, kayakçılar telesiyejde mahsur kaldı. Jandarma ve AFAD ekiplerinin, tesis çalışanlarının ve teknik ekiplerin özverili çalışmasıyla, tüm kayakçılar güvenli şekilde kurtarıldı. Herhangi bir yaralanma veya zarar bildirilmeyen olayda, kayakçıların tahliyesi için tüm ekipler seferber oldu" 

Öte yandan merkezde tatil yapan aileler kar temizleme araçlarıyla mahsur kalan yakınlarının yanına gitmişti. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin