Son Dakika... Kargo gemisi makine arızası yaptı. Kapatılan İstanbul Boğazı saatler sonra açıldı

İstanbul Boğazı'nda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü önlerinde SNP Pazar isimli 80 metre boyundaki genel kargo gemisi makine arızası yaptı. Bu nedenle İstanbul Boğazı bir süre trafiğe kapatıldı. Arızalanan gemi Ahırkapı Demir Sahası'na çekildi. Geçici olarak askıya alınan boğaz trafiği normale döndü.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Kargo gemisi makine arızası yaptı. Kapatılan İstanbul Boğazı saatler sonra açıldı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Boğazı'nda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü önlerinde SNP Pazar isimli 80 metre boyundaki genel kargo gemisi makine arızası yaptı. Geminin arıza yapması sonrası Kurtarma-7 isimli römorkör olay yerine sevk edildi.

SNP PAZAR isimli 80 m boyundaki genel kargo gemisi, makine arızasının giderilememesi nedeniyle İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi koordinesinde; Kurtarma-7, Mehmetçik Römorkörleri ve Kılavuz Kaptanın katıldığı kurtarma operasyonu ile Ahırkapı Demir Sahası'na güvenli bir şekilde demirletildi. İstanbul Boğazı'nda geçici olarak askıya alınan gemi trafiği ise normale döndü.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "SNP PAZAR isimli gemi, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezimiz koordinasyonunda; Kurtarma-7 Römorkörümüz yedeğinde, Kılavuz Kaptanımız ve Mehmetçik Römorkörümüz refakatinde Ahırkapı Demir Sahası'na emniyetle demirletildi" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin