Son Dakika... Kalkan ve Çengel operasyonları. Yerlikaya açıkladı: 9 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 1 ton etil alkol yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyasında Kalkan-10 ve Çengel-6 operasyonlarının yapıldığını duyurdu. Kalkan-10 göçmen kaçakçılığına darbe indirirken, Çengel-6 insanların hayatına riske atan sahte alkol üreticilerine karşı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Kalkan ve Çengel operasyonları. Yerlikaya açıkladı:  9 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 1 ton etil alkol yakalandı

KALKAN- 10 OPERASYONLARI  

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da Kalkan-10 Operasyonu ile 9 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul’da göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik olarak gerçekleştirilen ‘Kalkan-10’ operasyonu ile 9 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını duyurdu. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunun Yerlikaya, “İstanbul’da göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik gerçekleştirilen ‘Kalkan-10’ Operasyonunda 9 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Organizatörlerden; 6’sı tutuklandı, 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Aziz milletimizim bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde; İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonlar sonucu; suçta kullanıldığı tespit edilen 5 araca el konuldu. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonu düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir” ifadelerine yer verdi.

ÇENGEL- 6 OPERASYONLARI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kaçak ve sahte alkol üretimi için kullanılan etil alkol ticaretinin engellenmesi için Samsun’da düzenlenen “Çengel-6” Operasyonunda 1 ton 56 litre etil alkolün ele geçirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, kaçak ve sahte alkol üretimi için kullanılan etil alkol ticaretinin engellenmesi için Samsun’da “Çengel-6” Operasyonu düzenlendiğini ve gerçekleştirilen operasyonda 1 ton 56 litre etil alkol ele geçirildiğini açıkladı. Vatandaşların can güvenliği ve sağlığı için operasyonların devam edeceğini söyleyen Bakan Yerlikaya, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda Samsun Atakum’da bir tırdan başka bir araca etil alkol aktaran 2 kişinin suçüstü yakalandığı bildirdi. Operasyon sonucu ele geçirilen 1 ton 56 litre etil alkol ile yaklaşık 4 tonluk kaçak ve sahte alkol üretiminin önüne geçildi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin