Son Dakika... İYİ Parti'den sürpriz belediye başkan adayı. Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş aday gösterildi. Ayyüce Türkeş kimdir?

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti'nin İBB adayıyla ilgili flaş bir açıklamada bulundu. "Çok yakında İstanbul adayımızı açıklayacağız" dedi. Öte yandan parti, Parti 5 büyükşehirde belediye başkan adaylarını açıkladı. Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Adana adayı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... İYİ Parti'den sürpriz belediye başkan adayı. Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş aday gösterildi. Ayyüce Türkeş kimdir?

İYİ Parti GİK üyeleri bugün Meral Akşener Başkanlığı'nda toplandı. Toplantı sonrası parti sözcüsü Kürşad Zorlu açıklamalarda bulundu.

Zorlu, "Asgari ücretin yetersizliği ortada. Ortalama ücretin asgari ücrete yakınsama trendini yaşıyoruz. Bunun nedeni de brüt ücret arttıkça iş veren maliyetinin artıyor olması. Bu durumun arkasında da artan vergi uygulaması yatıyor. 

En düşük emekliği aylığı en az asgari ücret seviyesine getirilmesini ve seyyanen zam yapılamasını teklif ediyoruz. Kademeler arasında geniş bir sorun" diye konuştu. 

İSTANBUL ADAYI AÇIKLAMASI

Kürşad Zorlu, AK Parti'nin İBB adayı olarak Murat Kurum'u göstermesine dair yorumlarda bulundu. "İstanbul adayımızı açıkladıktan sonra İstanbul'da güzel bir rekabet olacak.
Bu konu hakkında çok yakında açıklayacağımız İstanbul adayımız yanıt verirse güzel olacak" dedi. 

5 ADAY DAHA BELLİ OLDU 

Öte yandan 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde İYİ Parti'nin Manisa, Adana, Antalya, Kayseri ve Samsun büyükşehir belediye başkan adayları belli oldu.

Buna göre; Manisa'da Gürhan Özcan, Adana'da Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş, Antalya'da Nesrin Ünal, Kayseri'de Kazım Yücel ve Samsun'da İmren Nilay Tüfekçi aday gösterildi.

AYYÜCE TÜRKEŞ KİMDİR?

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu Alparslan Türkeş’ in kızı olan Ayyüce Türkeş 2 Ekim 1977'de Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayan Türkeş, yüksek öğrenimini sırasıyla Bilkent Üniversitesi’nde Ekonomi, Bilgi Üniversitesi’nde MBA alanında tamamladı. Marmara Üniversitesi’nde Bankacılık alanında doktora eğitimi aldı. 

Türkeş, 2012-2023 yılları arasında ABD’nin finans merkezi olan New York’ta kariyerine devam etti.

2012 yılında bilgisayar mühendisi Egemen Taş ile evlenen Türkeş, iki kız çocuğu annesi.

Ayyüce Türkeş Taş, 14 Mayıs'ta düzenlenen seçimlerde Adana'da milletvekili seçildi.

Türkeş'in ağabeyi Tuğrul Türkeş de AK Parti listelerinden Ankara milletvekili olarak seçildi. 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin