Son Dakika... İYİ Parti Ankara adayı Yıldırım'dan tv100'e özel açıklama: 2019'da ittifakın kopma noktasında yapıştırıcı unsurlardan birisi oldum

tv100'e konuk olan İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım, Kübra Par'la Farklı Açılar programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yıldırım "2019’da bir noktada ittifak bozulma aşamasına geldi. Ankara değildi konu. O ittifakın kopma noktasında yapıştırıcı unsurlardan birisi karşınızdaki Cengiz Topel Yıldırım’dı. " dedi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... İYİ Parti Ankara adayı Yıldırım'dan tv100'e özel açıklama: 2019'da ittifakın kopma noktasında yapıştırıcı unsurlardan birisi oldum

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

Ankaragücü başkanlığı yaptım. Kulübümüz çok zor şartlardaydı Bu hallerde taşın altına el koymak zordur. Benim için Ankarahücü çağrıyorsa neden olmasın diyerek elimi taşın altına koydum. 

Kılıçdaroğlu'nun ekibinden gelip 'sizinle görüşmek istiyorlar'  dediler. Siyaset dışı kalmak için 1 ay bu konuda naz yaptım. Bugüne kadar siyasetsiz kaldık, böyle yürümek için. Bazen Atatürk'ün koltuğunda oturan birisi sizi görmek istiyorsa, gitmemek olmak, gittik görüştük. 2013 yılında Kılıçdaroğlu 'biz birlikte bir şey yapabilir miyiz' dedi. Ben de 'yerel siyasette elimden geleni yaparım' dedim. Sonra bu süreçte büyükşehir belediye başkan adaylığım kamuoyunda konuşuldu. Kılıçdaroğlu sonraki süreçte Mansur Yavaş'ın aday olmasını tercih etti. Sonra 2014 seçimlerinde Yavaş seçimi kaybetti.

KILIÇDAROĞLU İLE KONUŞTUKLARINI AÇIKLADI

Kemal Bey, Yavaş aday olduktan sonra, herhangi bir ilçede aday olarak Mansur Bey'e destek olarak Ankara'yı kazanmayı teklif etti. Ben de 'bu tür bir teklifim olmaz, ben büyükşehire talip olmuşken, ilçe teklifini kabul etmem doğru olmaz' dedim. Bunun üzerine 2016'da Kılıçdaroğlu tekrar beni çağırdı. Kılıçdaroğlu'nun 6 başdanışmanımdan biriydim. Referandum, cumhurbaşkanlığı seçimi ve yerel seçimde çalıştık. 

İTTİFAK AÇIKLAMASI

2019 döneminde büyükşehir adayıydık. Yavaş, seçimi kaybettikten sonra CHP'den istifa etmişti. Yavaş'ın istifasını tesadüfen CHP 2018-2019 yıllarında duydu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek istifa etmiş. Gelişmeler içerisinde ittifak görüşmeleri oldu. O görüşmelerde CHP'nin adayı bendim, İYİ Parti Yavaş'ı hiçbir zaman masaya getirmedi. İttifak görüşmeleri sürecinde Yavaş ismi de konuşulmaya başlandı. O dönemde Kemal Bey ile görüşmelerimizi yaptık. Sonra Meral Hanıma gittik. 2019’da bir noktada ittifak bozulma aşamasına geldi. Ankara değildi konu. O ittifakın kopma noktasında yapıştırıcı unsurlardan birisi karşınızdaki Cengiz Topel Yıldırım’dı. 

Par'ın "Mansur Bey aday gösterilince siz küstünüz mü ya da kırıldınız mı?" sorusuna Yıldırım
"Orada şöyle bir şeye kırıldım. Biz her zaman şunu konuştuk. Biz bir hedef bir koltuk üzerine çalışmadık. Bir tercih olabilir. Bu tercihe saygı duymak benim ahlakım gereğidir. Orada “Biz şöyle bir karar aldık” kelimesi söylenseydi her şey çok başka olurdu." yanıtını verdi.

“TABAN BENİ SEVİYOR"

İYİ Parti tabanı da CHP tabanı da beni seviyor. Mansur Beyi de seviyor. İkimizin de sevgisinde bir şey yok. 2019'da ben aday olsaydım, tüm CHP'liler, İYİ Partililer bana oy verecekti. Ben tüm seçmenlerin oyuna talibim. 

MANSUR YAVAŞ'I ELEŞTİRDİ

Yavaş, 2009'da aday oldu kaybetti, 2014'te aday oldu kaybetti. 2019'da ittifak vardı, kazandı. Yavaş, 2004 ve 2009'u unutarak 2019'da kerameti kendinde bulduğunu ve seçimi kazandığını sandı. Kazandıktan sonra CHP ile mesafe koydu. İYİ Parti'nin yapılanmasında etkili oldu. Tüm kaynakları kullanmak suretiyle bunu yaptı. Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla nikahlı mı ki Mansur Yavaş’a kaybettiriyoruz. Başka birisi kazanamaz mı? Yarışa giriyoruz. Girilen yarışta birisi kazanacak. 

Ankara'da İYİ Parti'nin afişleri asılmadı. Üç büyükşehirde asılmıyorsa, Meral Hanım'ın söylediklerinin üstüne  bir şey demek bana düşmez.

Ben bir gerilim görmüyorum. Şöyle bir gerilim var. Ankara’da bir telaş var. CHP’de bu işleri ölçtüğü zaman seçimi aslında kaybedeceğini görüyor. Matematik hesabı bilenler Mansur Yavaş’ın kaybettiğini biliyor. Yavaş, seçimi kaybetti. 

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin