Son Dakika... Gazze'den Türkiye'ye 68 hasta daha geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail'in bombaları altındaki Gazze'den 68 hastanın daha Türkiye'ye getirileceğini açıkladı. Koca, "Gazzeli 68 hasta ve 61 refakatçiyi ülkemize getirecek uçak, Mısır El-Ariş'ten havalandı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Gazze'den Türkiye'ye 68 hasta daha geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazzeli 68 hastayı Türkiye'ye getirecek uçağın Mısır'dan havalandığını bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gazzeli 68 hasta ve 61 refakatçiyi Türkiye'ye getirecek uçağın, Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'ndan havalandığını belirtti.

Paylaşımda, hasta ve refakatçilerin uçağa bindirildiği görüntüler de yer aldı.

KAÇ HASTA GETİRİLMİŞTİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 7 Aralık'ta yaptığı açıklamada Gazze'den Türkiye'ye, 26'sı çocuk 114 hasta ile 86 refakatçi olmak üzere 200 kişinin ulaştığını, 2 hastanın ise yaşamını yitirdiğini bildirmişti.

Koca, şunları söylemişti:

"Şu ana kadar ülkemize 114'ü hasta 86'sı refakatçi olmak üzere 200 kişi ulaştı. 114 hastamızdan çocuk hasta sayısı 26 kişiydi. İki hastamızı da maalesef kaybettik. Biri malign melanomu biri de yaygın metastazları olan akciğer kanseri sebebiyle 63 yaşlarında, iki hastamızı kaybettik. Halen 7 hastamız yoğun bakımda takip edilmektedir. Diğer hastalarımızın şu an için ciddi bir sorunu görünmüyor. Takipleri devam ediyor."

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin