Son Dakika... Feyza Altun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Altun’un serbest bırakılmasına yapılan itiraz reddedildi

Avukat Feyza Altun, sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında verdiği ifadesinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Altun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Altun’un serbest bırakılmasına yapılan itiraz reddedildi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Feyza Altun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Altun’un serbest bırakılmasına yapılan itiraz reddedildi

Avukat Feyza Altun savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Avukat Feyza Altun, sosyal medya hesabından şeriat ile ilgili mesaj yazdı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı paylaşımların ardından 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Feyza Altun'un Beykoz'taki evinde arama yapıldı.

Aramanın tamamlanmasının ardından Altun önceki gözatına alınarak emniyet müdürlüğüne götürülmüştü.

TUTUKLAMA TALEBİYLE HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Feyza Altun sabah saatlerinde Beykoz Adliyesine getirildi. Savcılıkta ifadesi alınan Altun, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Altun çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı Altun'un serbest bırakılması kararına itiraz etti. Sulh Ceza Hakimliği itiraz kararını değerlendirecek.

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Feyza Altun’un adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına ilişkin, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan itiraz  bugün mahkeme tarafından reddedildi.

 

"SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM"

Altun, hakkında soruşturma başlatılmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.  Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadığını ifade eden Altun,  "Kimsenin dini inancı , hangi din olursa olsun onu yaşama biçimi beni ilgilendirmez. Şeriat dediğiniz şey sokaklarda kadın taşlayan Taliban aklıdır benim için. Bu bağlamda sözümün de arkasındayım. Bu ülkede de o rejim uygulanmayacak. Bu ülkede modern laik hukuk kuralları geçerlidir. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur. Ettiğiniz küfür hakaret ve tehditleri iade ediyorum." dedi. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin