Son Dakika... Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili flaş gelişme! 4 kişi gözaltına alındı

Erzincan'da Anagold altın madeninde yaşanan faciayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İlgili saha sorumlusunun da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili flaş gelişme! 4 kişi gözaltına alındı

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı Aralık ayından beri altın üretimi yaptığı Çöpler Maden Sahası'nda çıkarılıp istiflenen toprak, dün saat 14.30'da kaydı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayıldı. İlk belirlemelere göre 9 işçi toprak altında kaldı.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Toprak altında kalan işçileri bulma çalışmaları sürerken saha sorumlusunun da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

827 PERSONEL GÖREV YAPIYOR

Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresin, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli AFAD ekipleri de takviye olarak bölgeye sevk edildi. Birçok gönüllü yardım kuruluşu da kurtarma çalışmalarına katıldı.

AFAD, JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 339'u arama kurtarma, toplam 827 personel alanda görev yapıyor. Çalışmalarda 5 dron, 2 kimyasal biyolojik ve nükleer araç, 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeği de kullanılıyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin