Son Dakika... Erzincan'da maden faciası. Bakan Yerlikaya toprak altında kalan işçilerin yerini açıkladı

İçişleri Bakanı Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. "Toprak altında kalan işçilerin 5'inin bir konteyner içinde 3'ünün bir araç içinde yer aldığı, diğer işçi kardeşimizin de kamyon içinde olduğu değerlendiriliyor" diye konuştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da şu an bölgede bir siyanür tehlikesi olmadığını açıkladı. Toprak altında kalan 6 işçinin kimlikleri de belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Erzincan'da maden faciası. Bakan Yerlikaya toprak altında kalan işçilerin yerini açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Erzincan'ın İliç ilçesinde Altıngold altın madeni alanında yaşanan toprak kayması felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya şöyle konuştu:

İnsan kaynakları ve personel açısından hiçbir ihtiyacımız yok. Yapılan tüm değerlendirmelerde aradığımız arkadaşlar 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı 3'ünün bir araç içinde ve aynı bölgede yer aldığı, bir şoför kardeşimizin de kamyon içinde başka bir bölgede olduğu değerlendiriliyor.

100 dönüme yayılmış bir kütleden bahsediyoruz. Bu kütle içinde bir avantajımız var. Araç içinde olan ve konteyner içinde olan demek bizim metal radar tespitleriyle birlikte bu kütleler üzerinde arama yapmaya başladık. Bu radar taramalarıyla bu araçlar ve konteynerle ilgili bir iz alır almaz oraya odaklanıp mesafe almak istiyoruz. 

Arama-kurtarma personelinin çalıştığı yerde heyelan riski yok. Arama-kurtarma çalışmalarının güvenliğinden taviz vermeden çalışmalara devam etmek istiyoruz. Duamız temennimiz güzel haber vermek. Bu noktada çalışıyoruz. İnşallah hayırlı haber vermek bizlere nasip olur. Medyamız olayı an be an iletmek için gayret gösteriyor. Teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımıza sürekli bilgi veriyoruz ve talimatlarını alıyoruz. 

Aramayı seri yapmamız lazım. Bunun için avantajımız, radarla radarın derinliğine geldiği mesafede bunlara erişebiliriz. Gece-gündüz durmayacağız arama-kurtarma çalışmalarını sürdüreceğiz. Bölgede bin 708 personel görev yapıyor.

İŞÇİLERİN YERLERİ TESPİT EDİLDİ

Toprak altında kalan işçilerimizden 5'i konteynerde, 3'ü araçta, 1'i kamyonda bulunuyor. bu sebeple dedektörlerle arama yapılıyor. 

Arama kurtarma personelinin çalıştığı alanda heyelan riski yok.

İdari ve adli soruşturma eş zamanlı devam ediyor. İnşallah bir an önce oradaki 9 canımıza ulaşırız.

İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan 6 işçinin isimleri de belli oldu. Bu işçilerin Şaban Yılmaz, Kenan Öz, İbrahim Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Kaya ve Ramazan Çimen olduğu bildirildi.

BAKAN BAYRAKTAR’DAN 'SİYANÜR' AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın ardından sözü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar aldı.

Çöpler Madeni’nin 2004 yılından bu yana işletme ruhsatı olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar, madendeki son denetimin 2023’ün Ağustos ayında yapıldığını söyledi. Bayraktar, yapılan son denetimde dünkü kazaya ilişkin bir tespit bulunmadığını açıkladı.

Siyanür tehlikesine ilişkin de konuşan Bakan Bayraktar, “Sürekli ölçümler yapılıyor. Şu anda endişe edilecek bir şey yok” dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin