SON DAKİKA... Elazığ'da maden ocağında göçük! 4 işçi de kurtarıldı. Ocağın sahibinin oğlu da toprak altında kaldı. Bakanlık müfettiş görevlendirdi

Elazığ’da özel bir krom madeninde göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 4 işçi toprak altında kaldı, bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. Maden ocağında göçük altında kalan 4'üncü işçi de kurtarıldı. Maden ocağının sahibinin oğlunun da göçük altında kaldığı ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, maden kazasının araştırılması için başmüfettiş görevlendirildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
SON DAKİKA... Elazığ'da maden ocağında göçük! 4 işçi de kurtarıldı. Ocağın sahibinin oğlu da toprak altında kaldı. Bakanlık müfettiş görevlendirdi

 Elazığ'ın Palu ilçesinde Bedri Aydın'a ait krom madeninde göçük meydana geldi. İlk belirlemeler göre 4 işçi göçük altında kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD, UMKE ve sağlık ekibi sevk edildi.

Bir işçi kendi imkanlarıyla 2 işçi olay yerine sevk edilen ekiplere tarafından kurtarıldı. 

Yaralı kurtarılan işçilerden yaralı çıkarılan Ahmet Çelik ile Zülfü Aydın'ın ise Elazığ'a sevk edildiği bildirildi. Zülfü Aydın'ın, ocağın sahibi Bedri Aydın'ın oğlu olduğu öğrenildi.

Göçük altında kalan işçi Yunus Yaral da bir süre sonra, ekiplerin çalışmaları sonucu göçük altından çıkarıldı. Yaralı işçiler ambulanslarla Elazığ'daki hastanelere kaldırıldı. 

BAKAN IŞIKHAN DUYURDU; MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Elazığ'ın Palu ilçesindeki krom madeninde meydana gelen göçük kazası ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Işıkhan, "Elazığ’ın Palu ilçesindeki krom madeninde meydana gelen göçükten etkilenen maden işçilerimize ve kıymetli ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Göçükten çıkarılan maden işçilerimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyor, Allah’tan şifalar diliyorum. Yaşanan kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı başmüfettiş görevlendirilmiş olup, gerekli incelemeler yapılacaktır. Bakanlığımız olarak süreci yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ VALİSİ TORAMAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Elazığ Valisi Ömer Toraman, saat 10.00 sıralarında Palu ilçesi Kayaönü köyü civarında krom madenine ait bir işletmede göçük meydana geldiği ihbarının alındığını, ekiplerin hızla olay yerine intikal ettiğini söyledi.

Vali Toraman, "Arama kurtarma faaliyetleri süratle başladı. İlk etapta bir işçimiz kurtarıldı. Biraz önce de ikinci işçimizin kurtarıldığı haberini aldık. Şu anda göçük altında 2 işçinin kaldığını değerlendiriyoruz. Onlara da ulaşmak için arama kurtarma ekiplerimiz yoğun şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlar." dedi.

Kaynak: AA-İHA
Etiketler maden maden göçük
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin