Son Dakika... Dilan Polat davasının eski savcısıydı! Gökalp Kökçü'nün evinde arama yapıldı

Dilan Polat soruşturmasında yer alan savcı Gökalp Kökçü, Erzurum'a atandıktan sonra emekliye ayrılmıştı. Kökçü hakkında sızıntı iddialarıyla ilgili HSK soruşturması başlatıldı, dijital materyallerine el konuldu.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Dilan Polat davasının eski savcısıydı! Gökalp Kökçü'nün evinde arama yapıldı

Dilan Polat, Tuzlaspor, kara para aklamakla suçlanan fenomenler gibi kamuoyunda bilinen soruşturmaları yürütürken HSK kış kararnamesiyle görev yeri değiştirilerek Erzurum’a atanması üzerine emeklilik dilekçesi vererek meslekten ayrılan eski savcı Gökalp Kökçü’nün İstanbul’daki evinde HSK savcıları tarafından arama yapıldı.

Arama sonucunda telefon, bilgisayar, USB flash bellek ve diğer dijital cihazlarının kopyası alındı.

tv100 muhabiri Sevim Begüm Yılmaz bu aramanın detaylarını anlattı.

Yılmaz şu bilgileri verdi: 2018 yılında yürüttüğü FETÖ soruşturmasında takipsizlik vermesi, Dilan- Engin Polat soruşturmasında gözaltı kararı vermemesi ve gazetecilerle bilgi ağı kurduğu bir WhatsApp grubunun olması, 2021 yılında evlendiği İrem Kökçü'nün Adnan Oktar grubuyla ilişkili olması iddiaları nedeniyle Kökçü'nün evinde arama yapıldı. Evindeki  telefon, bilgisayar, USB flash bellek gibi materyallere el konuldu. Bu materyaller incelendikten sonra soruşturmaya devam edilecek. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin