Son Dakika... CHP 1 Mayıs'ta Taksim'e gitme kararı aldı: Hep birlikte yürüyoruz. 'Özgür Özel 1 Mayıs'ta ne yapacak?' Barış Yarkadaş anlattı

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 1 Mayıs’ta Taksim’e çağrı yaptı, "Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim'e yürüyoruz." dedi. tv100'ün ilgiyle izlenen programı Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı'nda Barış Yarkadaş CHP lideri Özgür Özel'in 1 Mayıs'ta ne yapacağını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... CHP 1 Mayıs'ta Taksim'e gitme kararı aldı: Hep birlikte yürüyoruz. 'Özgür Özel 1 Mayıs'ta ne yapacak?' Barış Yarkadaş anlattı

CHP, 1 Mayıs'ta Saraçhane çağrısı yaptı. İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, X (Twitter) hesabında açıklama yaptı.

Çelik, "1 Mayıs'ta Taksim'e! Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim'e yürüyoruz. 1 Mayıs Çarşamba. Toplanma alanı: Saraçhane. Saat: 10.00" mesajını paylaştı.

 

ÖZGÜR ÖZEL, 1 MAYIS'TA NE YAPACAK?

Barış Yarkadaş, tv100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 1977 katliamına vurgu yapmak için Saraçhane’den 1977 işçiyle Taksim’e yürümeyi düşündüğünü söyledi.

Barış Yarkadaş açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Saat 14.00-14.30 civarı CHP İstanbul İl ve İlçe örgütlerine bir mesaj yolladılar ve bu mesajlara göre CHP 1 Mayıs günü 10.30 gibi Saraçhane’de toplanacak ve oradan Taksim’e yürüyecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de orada olacak.

"1977 KATLİAMINA VURGU YAPILACAK"

Bir özel bilgi de vereyim. CHP Genel Başkanı Özgür Özel 1977 katliamına vurgu yapmak için Saraçhane’den 1977 işçiyle Taksim’e yürümeyi düşünüyor. Özgür Özel hem o katliamda hayatını kaybedenleri anmak hem de 1977 katliamını unutturmamak için sembolik bir yürüyüş düzenlemeyi düşünüyor. Yürüyüşte herkesin ellerinde birer karanfil olacak."

1977 KATLİAMI NEDİR?

1 Mayıs 1977 tarihinde Taksim Meydanı'nda kutlanan İşçi Bayramı'nda 34 kişinin hayatını kaybetmesi ve 136 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan olaydır.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmayacağını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yerlikaya'yı telefonla arayarak, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim Meydanı’nda kutlanmaması yönündeki kararın gözden geçirilmesini talep etti. Özel, Taksim'in ve 1 Mayıs'ın sembolik önemi olduğunu vurgulayarak, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de sorunsuz yapılması konusunda ana muhalefet partisi genel başkanı olarak kefil olduğunu, gerekirse CHP üyelerinin de 1 Mayıs günü görev yapabileceğini bildirdi. Özel, Taksim kararının değerlendirilmesi talebini yineledi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler taksim 1 mayıs
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin