Son Dakika... Bakan Yumaklı'dan gıda denetimleri açıklaması: Halkın sağlığıyla oynayanların gözünün yaşına bakmayız

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı gıda denetimleri hakkında açıklama yaptı. Bu sene denetimlerde yaklaşık 1 milyon 300 bin kontrol yaptıklarını kaydeden Bakan Yumaklı, "Halkımızın sağlığı ile oynayanların gözünün yaşına bakmayız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Bakan Yumaklı'dan gıda denetimleri açıklaması: Halkın sağlığıyla oynayanların gözünün yaşına bakmayız
AA

Bakan Yumaklı Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemede bulundu.

Bu yıl sektörel bazda eş zamanlı denetimler gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Yumaklı, 535 milyon lira idari para cezası kestiklerini kaydetti.

Bugün ise Eş Zamanlı Denetim Programına başladıklarını duyurdu.

"17 BİN 652 ADET UYGUNSUZ İŞLEM"

Gelen ihbarların tamamını değerlendirdiklerini söyleyen Bakan Yumaklı, "Gıda denetimleri konusunda tutumumuz net. Halkımızın sağlığı ile oynayanların gözünün yaşına bakmayız. Bu yıl, gıda üretim ve satış yerlerine, yıl boyu süren program kapsamında yaptığımız denetimlerin yanında, sektörel bazda eş zamanlı denetimler de gerçekleştirdik. Bu denetimlerde; Toplam yaklaşık 1 milyon 300 bin kontrol yaptık. 17 bin 652 adet uygunsuz işlem tespit ettik. 535 milyon lira idari para cezası kesildi. 243 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk." dedi.

Vatandaşların da bir gıda denetçisi olduğunu belirten Bakan Yumaklı, rastlanan uygunsuzluklara ilişkin iletişim kanalları aracılığıyla bilgilendirmelerin yapışması gerektiğini söyledi.

YENİ PROGRAMI DUYURDU

Bugün (26 Aralık 2023 Salı) farklı bir Eş Zamanlı Denetim Programına başladıklarını duyuran Yumaklı, "Pazar günü yeni bir yıla gireceğiz. Yılbaşı öncesi çok alışverişi yapılan ve yılbaşında çok tüketilen; kuruyemiş, unlu mamüller, beyaz et ve içecek, üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik Eş Zamanlı Denetim Programına başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin