Son Dakika... Ankara'da sanayi sitesinde büyük yangın! Çok sayıda ekip sevk edildi. Zaman zaman yaşanan patlamalar nedeniyle alevlere güçlükle müdahale ediliyor

Ankara’da Hurdacılar Sitesi’ndeki atıl lastiklerin bulunduğu alanda yangın çıktı. Gökyüzünü siyah dumanlar kaplarken alevlere çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor. Zaman zaman yaşanan patlamalar nedeniyle alevlere güçlükle müdahale ediliyor. Ankara'nın üzerini siyah dumanlar kapladı. Olay yerine gelen ABB Başkanı Mansur Yavaş yangında can kaybı olmadığını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Ankara'da sanayi sitesinde büyük yangın! Çok sayıda ekip sevk edildi. Zaman zaman yaşanan patlamalar nedeniyle alevlere güçlükle müdahale ediliyor

Ankara’da Hurdacılar Sitesi’ndeki atıl lastiklerin bulunduğu alanda henüz bilinmeyen bir nedenle  yangın çıktı.

 İvedikköy Mahallesi'nde öğle saatlerinde hurdalık alanda lastikler tutuştu. Kısa sürede büyüyen yangın nedeniyle gökyüzünde yoğun duman tabakası oluştu.


İhbar üzerine bölgeye Ankara, Etimesgut ve Sincan ilçelerinden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.


İtfaiye ekipleri, kentin birçok yerinden görülen yangına müdahale ediyor.

Zaman zaman yaşanan patlamalar nedeniyle ekipler alevlere güçlükle müdahale ediyor. 

MANSUR YAVAŞ OLAY YERİNDE

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş yangının olduğu bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yavaş, "Ankara İtfaiyesindeki izindeki personel dahil bütün personel yangına müdahale ediyor. Can kaybı yok. Havadan müdahale başladı" diye konuştu. 

ÇEVRE DENETİM EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde çıkan yangın nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Ömrünü tamamlamış lastiklerin bulunduğu alanda çıkan yangının kağıt ve plastik hurda bulunduran iş yerlerine de yayıldığı ihbarı gelmesi üzerine çevre denetim ekiplerimizi bölgeye ivedilikle sevk ettik. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladılar, yangının söndürülmesinin ardından daha detaylı bir inceleme yapacağız" dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin de yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, "Yangın atık lastiklerin bulunduğu alanda başladı ve çevreye yayıldı. Atık lastik kolay söndürülebilir bir malzeme değil. Şu ana kadar can kaybı ya da yaralı olduğuyla ilgili bir bilgi yok. Söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürüyor" dedi.

Kaynak: A.A
Etiketler ankara yangın
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin