Son Dakika... AK Partili Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'a silahlı saldırı: Yaralanan bir kişi ameliyat sonrası yoğun bakıma alındı

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın programında uzun namlulu silahlarla saldırı oldu. Yaralanan bir kişi ameliyat sonrası yoğun bakıma alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıyı lanetlediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... AK Partili Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'a silahlı saldırı: Yaralanan bir kişi ameliyat sonrası yoğun bakıma alındı

İstanbul'da AK Parti'li belediye başkanı adayının seçim programı sırasında silahlı saldırı düzenlendi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışma sırasında düzenlenen saldırıda bir kişi yaralandı.

ERDOĞAN: SALDIRIYI LANETLİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti seçim çalışmasına yapılan silahlı saldırıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

Erdoğan, mesajında, "AK Parti’mizin ve Cumhur İttifakımızın Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, ağır yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırıya ilişkin geniş kapsamlı tahkikat derhal başlatılmıştır. Seçim sürecinin sağlıklı ve demokrasimize yakışır bir şekilde ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır." ifadelerine yer verdi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Yerlikaya yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır.

Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır. 

Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum."

YERLİKAYA BASIN AÇIKLAMASI DA YAPTI

Yerlikaya, yaralanan vatandaşın tedavi gördüğü hastaneye ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaralının durumuyla ilgili açıklamada bulunduğunu anımsatan Yerlikaya, hekimlerden aynı değerlendirmeyi aldığını söyledi.

Yerlikaya, "Duamız Ebru kardeşimizle. Cenabıallah en kısa zamanda onu öncelikle ailesine, sevenlerine, hepimize bağışlasın diye dua ediyoruz. Yoğun bakımda, ameliyatı bitti." dedi.

Bu saldırıyı kimler yaptıysa lanetlediklerini vurgulayan Yerlikaya, "Emniyetimiz, valimiz, istihbaratımız, hepimiz bu olayı aydınlatmak noktasında gayret gösteriyoruz, sıkı çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bunu kim yaptı, arkasında kim var, niyeti ne, hep birlikte bunu aziz milletimize açıklayacağız ve şüphelileri adalete teslim etmekte de kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama şunu söyleyeyim biz, 31 Mart seçimi öncesinde, bu sayılı günler kala, seçim günü ve seçimden sonra her seçimde olduğu gibi İçişleri Bakanlığı olarak seçim güvenliği, seçimin huzur ortamında yapılmasıyla ilgili büyük bir tecrübemiz var güvenlik birimlerimizle beraber. Hiç kimse merak etmesin. Gerçek anlamda demokrasi şöleni olan bu yerel yönetimlerimizin seçimlerini en güzel şekilde gerçekleştireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Birliklerine, beraberliklerine, bu demokratik ortama kim yan bakıyorsa, onlara düz bakmak gibi bir niyetlerinin olmadığını kaydeden Yerlikaya, "Devletimiz, milletimiz, birlik beraberlik içerisinde bu seçimi de güzellikle gerçekleştirecektir. Her zaman değerli basın mensuplarımızla bir araya geldiğimizde bunu paylaşıyoruz. Şu anda da zaten emniyetimiz az önce de ifade ettim, çalışıyor. Ben de şimdi oraya gidiyorum. En ufak bir gelişme olduğu zaman da bunu sizlerle beraber paylaşacağız. Hiç merak etmeyin." diye konuştu.

BAŞSAVCILIK: SÜREÇ BAŞLATILDI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada "10.02.2024 tarihinde Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki bir dernekte seçim çalışmaları yürüttüğü esnada, derneğin bulunduğu sokağın başından silahla ateş açılması sonucu bir vatandaşımızın yaralanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerin yakalanması için tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir" ifadeleri yer aldı.

ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.

Bakan Tunç sosyal medya hesabındaki açıklamasında, "Saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Demokrasimize yönelik bu tür kalleş saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır." ifadelerini kullandı.

KOCA: BEYİN AMELİYATINA ALINDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralı vatandaşın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Koca, acil müdahale ve yoğun bakım sonrası vatandaşın beyin ameliyatına alındığını duyurdu. 

KOCA'DAN İKİNCİ AÇIKLAMA

Beyin ameliyatının devam ettiği bilgisini verdiğimiz, İstanbul Küçükçekmece’de silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan vatandaşımızın operasyonu tamamlanmış olup, kendisi yoğun bakıma alınmıştır. Ameliyat sonrası hastamızın durumu ciddi olup yakından takip edilmektedir. Tekrar acil şifalar diliyorum.

KURUM: SALDIRIYI LANETLİYORUM

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum, saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Kurum açıklamasında şunları kaydetti: "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hepimize geçmiş olsun.
Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!"

YENİAY'DAN HASTANE ZİYARETİ

Yeniay, saldırı sonrası yaralanan vatandaşı hastanede ziyaret etti.

Yeniay,  “Ortalığı karıştırmak ve bulandırmak istenen bir hadise var ama inanıyorum ki emniyet güçlerimiz en kısa zamanda failleri bulacaktır. Ve buradaki niyetin ne olduğu, bir takım sosyal medyada, şurada, burada bilgi kirliliği dolaşıyor. Arkadaşlar sabredelim. Güvenlik kuvvetlerimiz tüm güçleriyle üzerinde çalışmakta. Dolayısıyla şunu belirtmek istiyorum. Bir insan, ya da bir terör grubu, kar maskeli, 3-4 kişi birden uzun namlulu silahlarla nasıl bir olay gerçekleştirir. İlk baktığımızda tablo bu. Dolayısıyla da iddia etmemiz, şuraya yöneliktir demek sadece ve sadece basit bir açıklamadan ibaret olur. O yüzden de şu anda olayı çarpıtmayalım." dedi

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin