Son Dakika... AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayaydın'dan tv100'e özel açıklama: CHP'den aday olsam sorunları çözemezdim

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programında açıklamalarda bulundu. Yaşam tartışmalarına değinen Ayaydın "Ben Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğim takdirde bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hiç kimsenin yaşam tarzına asla müdahale edilmeyecektir. Ben CHP’den veya başka bir siyasi partiden aday olsaydım bu sorunları çözemezdim." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayaydın'dan tv100'e özel açıklama: CHP'den aday olsam sorunları çözemezdim

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programında açıklamalarda bulundu.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın'ın açıklamalarından satır başları:

CHP'nin adayı Ahmet Aras'a başarılar diliyorum. Seçim sürecinde de biz Muğlaspor'un gecesinde karşılaştık, sarıldık öptük birbirimizi. Bizim aramızda çok seviyeli bir yarış geçiyor. Ben hiçbir zaman rakiplerimle ilgili kişisel bir değerlendirme yapmam. Ben sadece projelerimi sunup halktan destek isteyeceğim.

Yaptığımız projelerde imkanımız yetmezse hükümete, bakanlıklara, cumhurbaşkanlığına gideceğim. Hükümetin dışında gerekirse hazırladığım projelerle Avrupa Birliği Fonuna da gideceğim.

ARAS’IN RİCASINI AÇIKLADI

Ahmet Aras bir gün beni aradı. 'Akşam Ankara'ya gidiyorum, Maliye Bakanı Lütfi Elvan yeni atanmış. Acaba sizin dostluğunuzu biliyorum, randevu alır mısınız?' dedi. Ben de 'randevu almaya gerek yok, senle geleyim götüreyim' dedim. Uçağa binmeden bakan Elvan'ı aradım. Aras ile birlikte bakanın odasına gittik. Elvan, 1 aylık bakan.

Bakan 'başkan ben 1 aylık atandım, daha AK Parti'nin hiçbir Muğla milletvekiline randevu vermedim. Hocam seni getirdi, randevuyu sana verdim' dedi. Aras da şunları şunları istiyorum dedi. Bakan da özel kalemini çağırarak notlar aldı, istenilenleri yaptı. Siz eğer muhalefet olsanız iktidar olsanız, projelerinizle hükümete giderseniz hiçbir hükümet sizi dışlamaz. 

PROJELERİNİ AÇIKLADI

Bodrum'da su yok. Yıllık 33 milyon metreküp suya ihtiyacı var. Şuan Bodrum'un 19,5 milyon metreküp suyu var. Bodrum Barajı projemiz var. Proje gerçekleşirse 63 milyon metreküp su gelecek. Bodrum'un ihtiyacının 2 katı su gelecek. 2075'e kadar su ihtiyacı karşılanmış olacak. İki barajla ilgili hükümete gideceğim. Büyükşehir yasasına göre bu iş belediyeye ait ama imkanlar elvermezse büyükşehir DSİ'den talep ederse DSİ büyükşehir adına bunu yapar. Bunun ödemesini 20-25 yılda tahsil eder. Kim büyükşehir belediye başkanı seçilirse seçilsin hükümetin eli değmeden bu sorunlar çözülemez. 

NEDEN AK PARTİ'DEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Olay Muğla, Bodrum ile ilgili sorunları çözme odaklı teklif gelince düşündüm taşındım. Birilerinin elini taşın altına sokması lazım. Ben CHP’den veya başka bir siyasi partiden aday olsaydım bu sorunları çözemezdim. Son 10 yıldır siyaseti noktaladım. Ben 25 yıldır Bodrum'da oturuyorum. Sorunları yaşayan biriyim. Bana AK Parti dışından da teklif geldi. Sorunları çözme aşamasında teklif gelince birileri elini taşın altına sokmalı dedim. 

YAŞAM TARZI AÇIKLAMASI

Ben Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğim takdirde bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hiç kimsenin yaşam tarzına asla müdahale edilmeyecektir. Ben buraya siyaset yapmak için aday olmadım ben yerel yönetime aday oldum.

Hükümet ‘Sen muhalefetsin sana su vermeyeceğim’ demez. Siz belediye olarak üzerinize düşen görevi yapacaksınız. Projelerinizi götürürseniz hükümetten destek alırsınız. Lafı geldiğinde Atatürkçülük kelimesinin arkasına, Cumhuriyetin arkasına sığınıyorlar. Ben herkesten daha fazla Atatürkçüyüm.

'SU FİYATLARINI İNDİRECEĞİM'

Bugün Muğla MUSKİ’nin almış olduğu su bedeli Türkiye’deki ortalamanın çok çok üstünde, çok fahiş bir fiyat böyle bir fahiş fiyatla siz suyu satamazsınız. Su kâr amacı gütmez.

Ben seçildiğim takdirde sadece belediyenin değil ilçenin bütün sorunlarını çözmek için hükümete gideceğim. Gerekirse cumhurbaşkanına gideceğim. Ahmet bey isterse onu da yanımda götürürüm. Gerçekten fiile nüfusa göre, en azından ortalama nüfus belirlenir, ona göre polis, jandarma, hakim savcı sayısı belirlenir. Yani bütün kamu görevlilerin ona göre belirlenmesi lazımdı. Çünkü 200 bin polis var. Yazın oranın asayişini nasıl sağlayacak insanlar? Dolayısıyla bunu bir çözüme kavuşturmak lazım. Ben net olarak söylüyorum tabii ki önceliğim belediye.

'OSMAN BEY KOLTUĞUNDA OTURDU'

Ben başkan seçildiğim takdirde ilçelerin bütün belediye başkanıyla yakın diyalog halinde olacağım. Çok açık söylüyorum Osman bey benim çok yakın dostumdur, ben onu 1990 yılından beri tanırım. Osman bey koltuğunda oturdu, ilçeleri görmedi, gezmedi, kendi ilçe belediye başkanlarıyla kavgalıydı. Bakınız, Marmaris Belediye Başkanıyla kavgalı. Fethiye Belediye Başkanıyla kavgalı. Bodrum’a hiç gelmedi.

'HANGİ İLÇENİN YOLU EKSİKSE YAPACAĞIM'

Hangi ilçenin yolu eksikse yapacağım. Hangi ilçenin suyu eksikse onu getireceğim. Trafiği çözeceğim. Bunlarla ilgili çok ciddi somut düşüncelerim var. Ben bunları hayata geçirmek için aday oldum. Yoksa neden aday olayım? Ama ben elimi taşın altına koymayı seviyorum. Ben koltukta oturan bir belediye başkanı olmak istiyorum. Belediye başkanı halkın temsilcisidir, halkın arasında olur. Ben belediyeye toplantıdan toplantıya giderim. İmza varsa giderim. Onun dışında bir gün Fethiye’de, bir gün Bodrum’da, bir gün Seydikemer’de, bir gün Marmaris’te, Dalaman’da, Milas’ta, Yatağan’da, Kavaklıdere’de, Menteşe’de olacağım. Her gün bir yerde olacağım ki oranın sorunlarını derhal çözeceğim. Yoksa sadece makamda oturduğunda, sana memurlar ne getiriyorsa onu imzalıyorsun. Ben asla öyle bir belediye başkanı olmam.

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin