SMA'lı Onur için para toplandı. Aile Dubai yolcusu

Antalya'da SMA hastası olan 21 aylık Onur Andariman için düzenlenen SMA kampanyasının yüzde 100'ü tamamlandı. Kas erimesi anlamına gelen SMA hastalığının tedavisi için gerekli olan miktarı toplayan aile tedavi için Dubai'ye gidecek.

Google Haberlere Abone ol
SMA'lı Onur için para toplandı. Aile Dubai yolcusu
DHA

Antalya'da 21 ay önce doğan ve doğumdan 20 gün sonra koronavirüse yakalanan Onur Andariman, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Covid Yoğun Bakım ünitesinde tedavi gördüğü sırada solunum sıkıntısı çeken Onur bebek, entübe edildi.

Solunum kaslarındaki anormallik sebebiyle çok sayıda tarama testinden geçen Onur bebeğe, henüz bir aylıkken SMA Tip1 teşhisi koyuldu.

HORTUMLA BESLENDİ

Henüz 1,5 aylıkken trakeostomi (gırtlakta nefes alma deliği) açılan Onur bebek, midesine hortum takılarak beslenmeye başladı. 2,5 ay yoğun bakımda tedavi olan Onur bebek, iyileşmesiyle taburcu edildi. Ancak eve gittikten 3-4 gün sonra kalbi durdu. Annesinin kalp masajı sayesinde hayata dönen Onur bebek evde solunum cihazına bağlı yaşadı. 

SMA hastası Onur bebek için düzenlenen ve aylar süren kampanya yüzde 100'e ulaştı. Kampanyası tamamlanan Onur Andariman için Kaleiçi Yat Limanı'nda etkinlik düzenlendi. Etkinlikte kampanyaya destek olan birçok kişi, Onur için gökyüzüne yeşil ve beyaz renklerde balon bıraktı. Aile ilerleyen günlerde Dubai'ye gidecek ve Onur için gen tedavisine başlanacak.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin