Sizce Atatürk'e benziyor mu? Yeni basılan madeni 5 liradaki Atatürk görseli tartışma yarattı

Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle önce hatıra parası olarak basılan daha sonra da tedavüle sunulan madeni 5 lira tartışma yarattı. Arka yüz desenine konulan Atatürk rölyefine sosyal medyada sert eleştiriler geldi. Sosyal medya kullanıcıları paranın üzerindeki rölyefin Atatürk'e hiç benzemediğini söyledi.

Sizce Atatürk'e benziyor mu? Yeni basılan madeni 5 liradaki Atatürk görseli tartışma yarattı

Cumhuriyet'in 100. yılı anısına Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bastırılan madeni 5 lira tedavüle girdi. 

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 100 milyon adet basılan 5 liralık madeni paralar dolaşıma girdi. 

SELÇUKLU YILDIZI DETAYI

Paraların çapı 28,15 milimetre, kalınlığı 1,70 milimetre, ağırlığı ise 8,25 gram olarak belirlendi. Paraların ön yüz deseni, dış halkada 8 köşeli ‘Selçuklu yıldızı’ motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarı kullanılarak derinlik kazandırıldı. 

Ancak madeni 5 liranın arka yüzünde kullanılan Mustafa Kemal Atatürk rölyefi büyük tartışma çıkardı. Arka yüz deseninde bulunan Cumhuriyet'in 100. yıl logosu ile Türkiye Cumhuriyeti yazısının ortasına konulan rölyefin Atatürk'e benzememesi sosyal medyada tartışma yarattı. Sert eleştirilerin geldiği rölyef için "İnsan utanır, bu nasıl Atatürk resmi" yorumları yapılırken, bir kullanıcı da, "Bilerek yaptıklarını sanmıyorum, beceriksiz oldukları için böyle yapmışlar. Ne sanat kaldı ne zanaat" sözleriyle eleştiride bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin