Şişli Belediyesi'nde kayyumun iptali için dava açıldı

Resul Emrah Şahan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Şişli Belediyesi Başkanı Şahan'ın görevden uzaklaştırılması ve belediyeye kayyum atanmasının iptali için mahkemeye başvurduklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Şişli Belediyesi'nde kayyumun iptali için dava açıldı

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen operasyonda 23 Mart Pazar günü tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne sevk edildi. Terör soruşturmasından tutuklanan Şahan'ın yerine Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen'in kayyum olarak atandı.

Resul Emrah Şahan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, İBB'ye yapılan operasyon kapsamında Şahan'ın tutuklanması ve Şişli Belediyesi'ne kayyum atanmasına yönelik kararların iptali için İstanbul İdare Mahkemesi’ne başvurduklarını açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ersöz, dava kapsamında söz konusu idari işlemlerin dayanağını oluşturan Belediye Kanunu’nun 45 ve 46. maddelerinin Anayasa Mahkemesi’ne taşınarak somut norm denetimi yapılmasının da talep edildiği belirtildi.

Ersöz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan hakkında verilen tutuklama kararı sonrasında İç İşleri Bakanlığı’nca gerçekleştirilen “görevden uzaklaştırma” ve İstanbul Valiliği’nce yapılan “başkan vekili görevlendirmesi/kayyım atama” işlemlerinin hukuka aykırı olduğundan bahisle İstanbul İdare Mahkemesi’nde iptal davası açtık.

Davada, iptali istenen işlemlerin dayanağı olan “Belediye Kanunun 45 ve 46. maddelerinin Anayasa Mahkemesi’ne taşınmasını ve somut norm denetimi yapılmasını” da talep ettik.

Öyle ki bu düzenlemelerin Seçme ve Seçilme Hakkı’na orantısız bir müdahale imkanı yaratması yanında, Anayasa’da düzenlenen merkezi idare-yerel yönetim ayrılığına aykırılık oluşturduğunu da ifade ettik.

Benzer bir sürecin Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında da devam ettiğini ve iptal davasının derdest olduğunu not düşelim."

Şişli Belediyesi'nde kayyumun iptali için dava açıldı

Şişli Belediyesi'nde kayyumun iptali için dava açıldı - Resim : 2

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin