Silivri'nin iki yakası bir araya geldi. Silivri tarihinin en büyük yatırımı hayata geçiyor: Silivri Şehir Geçişi Viyadüğü tamamlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından projelendirilen ve Silivri Belediyesi'nin de katkılarıyla çalışmalara başlanılan Silivri Şehir Geçişi Viyadüğü tamamlandı. Projeyle birlikte ilçede kronikleşen trafik yoğunluğu tarihe karışacak.

Google Haberlere Abone ol
Silivri'nin iki yakası bir araya geldi. Silivri tarihinin en büyük yatırımı hayata geçiyor: Silivri Şehir Geçişi Viyadüğü tamamlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından projelendirilen ve Silivri Belediyesi'nin de katkılarının olduğu Silivri Şehir Geçiş Viyadüğü tamamlandı. Proje ile Silivri’de kronikleşen trafik yoğunluğu da artık tarihe karışacak.

Turizm potansiyeli açısından önemli konumda bulunan ve bölgede hızla artan sanayi tesisleri ve bağlantılı limanların güzergahında bulunan Silivri ve Büyükçekmece ilçelerinin kesişme noktasındaki çalışmalar tamamlandı. 

Mevcut trafik yükünü kaldıramayan Mandra, Güzelce, Otogar ve Silivri Şehir Geçiş Altgeçitleri ile Tuzla ve Silivri Otoyol Bağlantı köprülerinin yenilenmesine karar verildi. Silivri tarihinin en büyük yatırımı olarak lanse edilen proje ile birlikte artan taşıt trafiği rahatladı. 

Yapımı, ATİS Asfalt Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş, tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında ilk etapta Silivri Şehir Merkezinde yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu kısımdan çalışmalara başlanıldı. Trafik güvenliğini olumsuz etkileyen bozuk kavşak, sinyalizasyon yaya ve tek yönlü araç altgeçitleri yıkıldı.

Projeyle birlikte hali hazırda hemzemin olarak hizmet veren yolun kotu yükseltilerek 321,6 metre viyadük ile şehir geçişi sağlandı. Viyadük altında 2 adet hemzemin kavşak, birçok noktadan yaya geçiş koridorları ve yeni bir rekreasyon alanı kazandırıldı.

Tamamlanan viyadükle birlikte Silivri'deki araç trafiği sorunu da tarihe karışmış oldu. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler silivri haber
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin