Şiddetli yağış nedeniyle okullar tatil edildi. Gece boyu etkili olan yağmur Antalya'yı vurdu: Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa'da eğitime 1 gün ara verildi

Antalya'yı şiddetli yağış vurdu. Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre akşam başlayan ve gece de şiddetli şekilde devam eden yağış nedeniyle Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, 989 kişinin tahliye edildiğini ve valiliğe 20 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildiğini söyledi. Antalya Valisi ve Antalya Belediye Başkanı'ndan bilgilendirme açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol
Şiddetli yağış nedeniyle okullar tatil edildi. Gece boyu etkili olan yağmur Antalya'yı vurdu: Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa'da eğitime 1 gün ara verildi

Antalya'da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle 5 ilçede okullar tatil edildi.

Dün akşam başlayan ve gece etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Antalya'da 5 ilçede okullar tatil edildi. Antalya Valiliği'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, "İlimizde devam eden olumsuz hava koşulları, sel ve taşkın nedeniyle; 5 merkez ilçemizde  (Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa) eğitim kurumlarımızda Hıfzıssıhha kararı gereğince 13.02.2024 Salı günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir.

KAMU ÇALIŞANLARINA İDARİ İZİN

Ayrıca olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 merkez ilçemizde kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel 1 gün idari izinli sayılacaktır. İlimizde devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle; 5 merkez ilçemizde  (Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa) 13.02.2024 Salı günü kamu kurumlarında çalışan 0-6 yaş arası çocuğu olan kadın kamu personelleri 1 gün idari izinli sayılacaktır" ifadeleri yer aldı.

Şiddetli yağış nedeniyle okullar tatil edildi. Gece boyu etkili olan yağmur Antalya'yı vurdu: Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa'da eğitime 1 gün ara verildi

ANTALYASPOR UÇAĞI GAZİPAŞA'YA İNDİ

Antalyaspor kafilesini taşıyan uçak şiddetli yağış nedeniyle Antalya Havalimanı yerine Gazipaşa Havalimanı'na indi.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Samsunspor maçı dönüşü kafilemizi taşıyan uçak Antalya'daki olumsuz hava şartları nedeniyle Alanya Gazipaşa Havalimanı'na inmek zorunda kalmıştır. Kafilemiz, Gazipaşa'dan kara yolu ile Antalya'ya dönecektir." bilgisi verildi.

Öte yandan Antalya Havalimanı'nda olağanüstü bir durumun olmadığı, hava trafiğinin devam ettiği bildirildi.

EV VE ARAÇLARDA MAHSUR KALDILAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre ise ev, iş yerleri ve araçlarda yağış nedeniyle mahsur kalan çok sayıda kişi tahliye edildi. Bölgedeki çalışmalar sürüyor.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 24 saatte merkez ilçelerden Kepez'e 280, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yerleşkesine 185, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesine 129, Döşemealtı'na 69,5, Serik'e 77 kilogram yağış düştü.

Yetkililer, şiddetli yağışların saat 10.00'a kadar sürmesini, saat 00.00'a kadar da aralıklı gök gürültülü sağanak yağışın etkili olmasını beklediklerini bildirdi.

VALİ ŞAHİN: 1500 CİVARINDA İHBAR GELDİ

Antalya Valisi Hulusi Şahin, dün gece saatlerinden itibaren etkili olan sel afetine ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Dün başlayan yoğun yağmur, yer yer dolu ile beraber merkez ilçelerimizde özellikle Kepez ve Muratpaşa ilçelerimizde su baskınları ve taşkınlar oldu. Gün boyu da devam ediyor. Şu anda gördüğünüz gibi bazı eski dere yataklarında tıkanıklıklar oldu. Yollarımızda kavşaklarımızda, alt geçitlerde yine ciddi su birikintilerinin getirdiği aksamalar oldu. Şu anda trafik aksamaları yaşıyoruz. Bin 500 civarında 112 ihbarı aldık" dedi.

BAŞKAN BÖCEK: CAN KAYBI YOK

Antalya’da yaşanan kötü hava şartları dolayısı ile açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Bugüne kadar görülmemiş bir yağmur gördük. Metrekareye 300 kilogram yağmur düştü. Bin 450 personelimiz sahada görev yapıyor. 900'ün üzerinde araçta mahsur kalan vatandaşımızı tahliye ettik. Şuana kadar bir can kaybı yok, can kaybı olmadan el birliği ile üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANI: 989 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kentte selden etkilenen 989 kişinin tahliye edildiğini, valiliğe 20 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildiğini  duyurdu.  Bakan Yerlikaya selle mücadele için bölgede an itibarıyla 248 personel, 63 araç, 24 motopomp ve 13 dalgıç görevlendirildiğini belirtti.

Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile AFAD Başkan Yardımcısı ve Afetlere Müdahale Genel Müdürünün Antalya'ya intikal ettiğini bildirdi. 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin