Seyyar satıcının zabıtalar nedeniyle kendini yaktığı iddia edilmişti. Belediyeden açıklama geldi

Tokat'ta 47 yaşındaki kaldırılan H. Yıldırım'ın mısır ve kestane tezgahı zabıtalardan tarafından kaldırıldığı için kendini ateşe verdiği iddia edilmişti. Konuyla ilgili Erbaa Belediyesi'nden açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Seyyar satıcının zabıtalar nedeniyle kendini yaktığı iddia edilmişti. Belediyeden açıklama geldi

Tokat'ın Erbaa ilçesi Merkez Hükümet Caddesi girişinde mısır ve kestane tezgâhının belediye görevlilerince kaldırılmak istenilen H. Yıldırım, üzerine döktüğü benzini ateşe vererek kendini yaktı. Çevredeki esnafın müdahalesi ile yanan vatandaş söndürüldü.

Mısır ve kestane tezgâhının başında olduğu sırada, belediye görevlilerinin satışa izin vermemesi üzerine tartışma çıktı. Olaydan bir süre sonra bir anda sinirlenen Yıldırım, yanında getirdiği benzin şişesini herkesin gözü önünde başından aşağı döktü. Kendini ateşe veren H. Yıldırım çevredekiler tarafından müdahale edilerek, yanan vatandaş çevredeki esnaflar tarafından yangın tüpü ile söndürüldü. Olay yerine gelen 112 Acil ekipleri yanan vatandaşı tedavi için Erbaa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Zabıta ekiplerinin Hakan Y.’nin seyyar tezgahını kaldırdığı için kendisini ateşe verdiği iddiaları üzerine Erbaa Belediyesi açıklama yaptı. Açıklamada, “Yerel basında ve sosyal medyada yer alan haberler asılsız olup seyyar satıcılık yapan hemşehrimize zabıta ekiplerimizce herhangi bir sözlü veya fiziki müdahalede bulunulmamıştır. Hemşehrimizin seyyar satıcılık yaptığı tezgah hem olaydan önce hem de olaydan sonra Yöresel Ürünler Pazar yerinde bulunmaktadır. Hemşehrimizin seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlamasına mani bir kolluk uygulaması olmamıştır” denildi

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin