Sevilen dizi Yargı'da cesur sahne. Yurtlardaki çocuklarla ilgili o iddia ekrana taşındı. Ümitcan Uygun'a gönderme yapıldı...

Sevilen dizi Yargı'da Ümitcan Uygun’un annesinin şüpheli ölümüyle gündeme gelen yurtlardaki çocuk istismarı iddiası ekrana taşındı. Benzer şekilde İYİ Parti lideri Meral Akşener de bu iddiaları dile getirmişti.

Sevilen dizi Yargı'da cesur sahne. Yurtlardaki çocuklarla ilgili o iddia ekrana taşındı. Ümitcan Uygun'a gönderme yapıldı...

Ekranların sevilen dizisi Yargı'da öyle bir sahne çekildi ki bu sahnenin çok cesur olduğunu söylemek yanlış olmayacak.

Elbette bu bir dizi fakat dizideki sahne Aleyna Çakır ve Esra Hankulu cinayetlerinin baş şüphelisi Ümitcan Uygun ve ailesiyle ilgili iddiaları çok andırdı.

Yaralama suçundan şu an cezaevinde bulunan fakat kamuoyu nezninde Aleyna Çakır ve Esra Hankulu cinayetlerinin baş şüphelisi olarak görülen Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun, 17 Eylül 2020 saat 19.00 sularında Ankara Bağlum’da ölü olarak bulunmuştu.

Müge Anlı'nın sunduğu televizyon programına bağlanan bir tanık; “Ümitcan Uygun’un annesinin yurtlarda çalıştığını ve kızları gece yaşantısına yönlendirdiğini G. isimli şahıstan duydum” demişti.

AKŞENER'DEN DE BENZER İDDİA

İYİ Parti lideri Meral Akşener de geçen haftalarda gerçekleştirdiği grup toplantısında benzer bir iddiayı gündeme getirmişti. Akşener, "Bir konu daha var; eski İçişleri Bakanı olarak özellikle takip ediyorum. Oteli olan polis müdürleri var. O otellerde, fuhşun ötesi, öksüz kızlar çalıştırılıyor. Karşılarında Teoman Koman'ın talebesi var - Bunlara karşı olduğumuz için, bunlara göz yummadığımız için İYİ Parti’ye psikolojik harp uyguluyorlar" demişti.

YARGI'DA NE OLDU?

Yargı dizisinin son bölümünde, yetiştirme yurdunda kalan bir genç kızın fuhuşa sürüklenmesi anlatıldı. Fuhuşa sürüklenen genç kız, "Benim gibi bir sürü kız vardı. Yetiştirme Yurdu'ndan, Sevgi Evleri'nden yani. Bizi ilk olarak işadamları toplantısı gibi şeylerle götürürlerdi. Sonra kimle, ne derlerse yattım. Bunların içinde işadamları, siyasetçiler, ünlüler vardı" dedi.

GİZLİ KAMERA DETAYI

Fuhuşa sürüklenen yurt kızını canlandıran oyuncu kendileriyle fuhuş yapmaya gelen siyasetçi, işadamı ve ünlülerin gizlice kaydedilip, şantaj yapıldığını ise şöyle anlattı: dip "Çantamızın tokasında kamera vardı. Bazıları gelir ve kontrol ederdi, birşey bulamazlardı. Kimileri ise hiç bakmazdı bile. Ama o kamera o gece orda ne varsa çekerdi. Sonra öğrendim ki o videoları tehdit için kullanıyorlarmış. Para için, ihale için, aklınıza ne geliyorsa... "

AVUKATTAN PAYLAŞIM

Yıllardır bu konuyu her platformda dile getiren avukat Dilek Ekmekçi de Yargı'daki bu sahneyi paylaştı ve "Lise arkadaşım Kaan Urgancıoğlu’nun şahsında, Yargı dizisine emek veren herkese bu sahne için teşekkür ediyorum. Diziyi normalde izlemiyorum. Takipçilerim haber verdi. Yetiştirme yurtlarında, sevgi evlerinde devlete emanet kızların fuhuşa sürüklenmesi, askeri/siyasi/bürokratik/ticari vs. casusluk amacıyla, şantaj kaset arşivleri için kullanılmaları sorununu, bu kangren olan yarayı ele almışlar" dedi.

Dizinin başrolü Kaan Urgancıoğlu da teşekküre yanıt verdi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin