Selahattin Demirtaş'tan yeni karar. Üst araması nedeniyle görüşlere çıkmama kararı aldı

Cezaevinde bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş görüşlere çıkmama kararı aldı. Kararı, Demirtaş'ın avukatı duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Selahattin Demirtaş'tan yeni karar. Üst araması nedeniyle görüşlere çıkmama kararı aldı

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, bakanlık tarafından üst araması zorunluluğu konduğu için görüşlere çıkmama kararı aldı.

Demirtaş’ın avukatlarının aktardığına göre Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla bugünden itibaren Demirtaş’ın görüşler için odadan her giriş ve çıkışında kameraların önünde ayakkabılarını çıkarması zorunlu hale getirildi.

Açıklamaya göre bu uygulamayı ‘onur kırıcı bir zorbalık’ olarak tanımlayan Demirtaş, aile, avukat ve milletvekili görüşlerine çıkmayacağını ifade etti.

Konuyla ilgili DEM Parti genel merkezinin de bilgilendirildiği belirtilen açıklamada, parti yetkililerinin bakanlıktan söz konusu uygulamanın sonlandırılmasını isteyecekleri kaydedildi.

KİMSENİN GÖRÜŞÜNE ÇIKMAYACAK

Sosyal medyadan açıklama yayınlayan Demir şu ifadeleri kullandı:

"Seçimlere çok az bir zaman diliminin kaldığı şu günlerde, Edirne Cezaevi'nde Sayın Selahattin Demirtaş'a onur kırıcı üst araması dayatılmaya başlanmıştır. Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla, bugünden itibaren, Sayın Demirtaş'ın görüş için odadan her çıkış ve girişinde, kameraların önünde ayakkabılarını çıkarması dayatılmaktadır. Sayın Demirtaş, bu uygulamayı onur kırıcı bir zorbalık olarak tanımladığını ve asla kabul etmeyeceğini belirterek bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşlerine çıkmayacağını ifade etmektedir. Konuyla ilgili, DEM Parti Genel Merkezi de acilen bilgilendirilmiştir. Parti yetkilileri, Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak bu onur kırıcı dayatmadan derhal vazgeçilmesini isteyecektir."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin