Selahattin Demirtaş'tan yeni karar. Selahattin Demirtaş Kobani davasının karar duruşmasına katılmayacak

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı Kobani davasının 17 Nisan'da görülecek duruşmada karar çıkması bekleniyor. Bir önceki duruşmada savunması gündem olan ve geçtiğimiz günlerde kitaplaştırılan Selahattin Demirtaş'ın karar duruşmasına katılmayacağı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Selahattin Demirtaş'tan yeni karar. Selahattin Demirtaş Kobani davasının karar duruşmasına katılmayacak

Terör örgütü DEAŞ'ın Kobani’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek, eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobani davasının 17 Nisan'da görülecek duruşmada karar çıkması bekleniyor. 

Bir önceki duruşmadaki savunması gündem olan ve geçtiğimiz günlerde savunması kitaplaştırılan  eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 17 Nisan Çarşamba günü yapılacak duruşmaya katılmama kararı aldığı öğrenildi. 

Artı Gerçek'ten Seda Taşkın'ın haberine göre dava kapsamındı tutuklu yargılanan siyasetçiler karar duruşmaya katılmayacak.

 

Sincan 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da başlayacak duruşmaya DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra DEM Parti MYK üyelerinin de katılması bekleniyor. 

Yaklaşık 8 yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş, ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin