Seçimden sonra ilk Kabine Toplantısı bugün: Kritik toplantı sonrası gözler Erdoğan'ın yapacağı açıklamada

31 Mart yerel seçimleri sonrası Kabine ilk kez toplandı. Bölgede yaşanan gerginlikler, İsrail - İran ve İsrail - Gazze toplantının ilk ana gündem maddesi olacak. Erdoğan'ın Irak ziyareti ile enflasyonla mücadele Kabine Toplantısı'nın diğer önemli maddeleri olacak. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Seçimden sonra ilk Kabine Toplantısı bugün: Kritik toplantı sonrası gözler Erdoğan'ın yapacağı açıklamada

31 Mart yerel seçimleri sonrası Kabine 1.5 ay aradan sonra yeniden toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantının saat 15.50 sıralarında başladı. 

Kabine Toplantısı yerel seçim sonrası, yaklaşık 1,5 aylık aranın ardından yoğun bir gündemle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının ana gündem maddesini İran ile İsrail arasında yaşanan gerilim oluşturacak. Toplantıda Ortadoğu'da yükselen tansiyonun düşmesi için Ankara'nın yürüttüğü diplomasi trafiği değerlendirilecek.

12 YIL SONRAKİ İLK ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 22 Nisan'da Irak'a yapacağı 12 yıl sonraki ilk resmi ziyaret de masada olacak. Bu önemli ziyaret öncesinde Türkiye'nin hazırlıkları toplantıda konuşulacak. Diğer yandan, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları da görüşülecek. Yaz döneminde genişletilmesi planlanan Irak'ın kuzeyindeki operasyonların da masaya yatırılması bekleniyor.

EKONOMİDEKİ SON DURUM

Ekonomi programındaki son durum toplantının bir diğer gündem maddesi olacak. Programın temel hedefi olan enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye yönelik alınabilecek ilave tedbirler değerlendirilecek.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin