Seçimden sonra bir ilk. İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısını gerçekleştirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 9'uncu seçim dönemi ilk oturumu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında gerçekleşti. İmamoğlu, oturum öncesinde 315 meclis üyesinin her biriyle tek tek el sıkarak toplantıya başladı. Oturumda, siyasi parti gruplarının yeni yönetimleri de belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Seçimden sonra bir ilk. İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısını gerçekleştirdi

İBB 9’uncu seçim dönemi ilk oturumu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı. İmamoğlu, oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıktı. İmamoğlu, İBB Meclisi’nin en genç üyeleri CHP’li Berat Maksut Usta ile AK Partili Umut Arman Sonay’ı geçici Divan Katipliği için yanına davet etti.

“TÜM İMZALARIMIZI LÜTFEN ATINIZ"

İmamoğlu, “Bizim hizmet anlayışımızda hiçbir kesim, bir diğerinin düşmanı ve hasmı değildir, olamaz, olmamalıdır. Partizanlık, asla ama asla bizim yönetim anlayışımızda net olarak yoktur. Önümüzdeki 5 yıl boyunca, bunu ve bu anlayışı, bu mecliste çok daha güçlü şekilde gösterme konusunda adımlar atmaya devam edeceğiz. Kent lokantaları, yurtlar, öğrenci bursları, anne kartlar, kadın eğitim kurumları ve kreşler ile sosyal altyapı projelerimizi daha da arttırarak hız vereceğiz. Elimizden gelen her fırsatı ve bulacağımız her kaynağı kullanarak, şehrimizin altını metro ağlarıyla örmeye devam edeceğiz. Umut ediyorum ki; hiçbir fayda sağlamadığı bu seçimlerle iyice anlaşılan bazı engelleme çabaları da artık son bulur. Bugün, kıymetli İstanbul Meclisi'nden tekrar etmek isterim ki; başta Beylikdüzü-Sefaköy raylı sistemi olmak üzere, artık bekleyen tüm imzalarımızı lütfen atınız. Atınız ki, biz de hızlıca, şehir olarak işlerimize odaklanalım. " dedi

 "ADALET HERKESİ EŞİTLEMELİDİR"

"Yıllar boyunca Soma faciasından Pamukova'ya, benim de çok sevdiğim insanları kaybettiğimiz Çorlu tren faciasına kadar pek çok olay, süreç içerisinde ortadadır. Yıllar geçmesine rağmen mahkemeleri sürüyor. Kazalar ve facialar eğer ihmal üzerinden gerçekleşmişse sorumlusu ya da sorumlularının partisine bakılmadan cezası verilmelidir. Gereği yapılmalıdır. Bu gereklilik iktidar partisi mensupları için ne ise, benim partim CHP için de aynı şekilde uygulanmalıdır ve eşit olmalıdır. Adalet herkesi eşitlemelidir. Ne yazık ki, bu saydığım bahsi geçen işlerde yıllardır mahkemelerde birileri korunurken, Antalya'da yaşanan kazada, hayatını kaybeden vatandaşımıza rahmet diliyorum. Kepez Belediye Başkanımızın tutuklanması, hızla tutuklanması akıl ve vicdanlarda soru işareti bırakmıştır. Bunun nedeni, adaletin adamına göre tecelli etmiş olması duygusunu yaratmıştır. Bu durumun gözetilmesinin önemli olduğunu duyurmak isterim. Kamuoyuna bu anlamda bir vicdan çağrısı yapmak isterim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA
Etiketler ibb seçim toplantı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin