Seçim sürecinde DEM Parti açıklaması çok konuşulmuştu. CHP'li Burcu Köksal'dan o sözleri hakkında tv100'e özel açıklama

Seçim öncesi "belediyeyi DEM Partililerle yönetmeyeceğim" çıkışıyla konuşulan resmi olmayan sonuçlara göre CHP'den Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen Burcu Köksal, seçimin ardından ilk kez tv100'de Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuştu. Köksal, "Hemşerilerimle ortak liste hazırladım ve ‘Bu bir kent ittifakı, bunun içerisinde DEM ve HÜDAPAR yok’ dedim, bunu da Afyonkarahisarlılar anladı." ifadelerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Seçim sürecinde DEM Parti açıklaması çok konuşulmuştu. CHP'li Burcu Köksal'dan o sözleri hakkında tv100'e özel açıklama

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyet Halk Partisi adayı Burcu Köksal yüzde 50,73 ile kazandı. Köksal'ın 6 Mart'ta  Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları, DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" demişti. Köksal'ın sözleri siyaset gündeminde tartışma yaratmıştı.

Köksal, Afyonkarahisar'a belediye başkanı seçildikten sonra ilk kez Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına özel açıklamalarda bulundu.

Burcu Köksal'ın açıklamalarından satır başları:

NE YAPTIĞINI AÇIKLADI

8 yıldır Afyonkarahisar milletvekiliyim. Barış arkadaşımız benle görev yaptığı için hatırlar, mecliste sürekli Afyonkarahisar'ın sorunlarını taşıdım. O sorunların çözümü için mücadele ettim. Haftanın 3 günü mecliste çalıştığında meclisteydim. Meclis kapalı olduğu zaman bölgemdeydim. Bu tesadüfen yakalanmış bir sonuç, birkaç aylık çalışmayla elde edilen bir başarı değil. 8 yıl boyunca Afyonkarahisar'ın her sokağını, caddesini, ilçesini, köyünü dolaştım. Sorunların çözümü için mücadele etmiş milletvekiliyim. 

"3 YILDIR EKSTRA ÇABA SARF ETTİM"

Afyonkarahisar'dan bana ulaşan birinin bana oy verip vermediğini sormaksızın onun sorununun çözümü için elimden geleni yaptım. Belediye başkanlığı için 3 yıldır ekstra çaba sarf ettim. İyi bir belediye başkanı nasıl olmalı diye, bizim yönettiğimiz belediyeleri ziyaret edip başkanlarla görüştüm. Sonunda da bu seçimde Afyonkarahisar belediyesini alacağımı söyleyerek aday oldum. Partililerimizde çok büyük destek verdi. CHP olarak büyük bir birliktelik sarf ettik.

"EVDE HİÇ OTURMADIM"

Afyonkarahisar'da AK Parti, MHP, Saadet Partisi'ne oy vermiş seçmenlerimiz vekillik dönemimde sorunlarla ilgili bana ulaştılar. Benim bir parolam vardı; başın düşürse dara Burcu Köksal'ı ara. Hiç kimseyi partili diye ayırmadım. Sorunların çözümü için birlikte mücadele ettim. Üzerime düşeni yapmaya çalıştım. Ben hiç evde oturmadım, Afyonkarahisar'da çalıştım. 

Ben zaten Atatürkçü, ulusalcı bir insanım. Bunu hemşerilerim bilir. Bu konuda tavrım belli. Belediye meclis listesi hazırlarken hemşerilerimle ortak bir liste hazırladım. Belediye Meclis listesi hazırlarken CHP’li yol arkadaşlarımla, AK Parti’de, MHP’de, İYİ Parti’de siyaset yapmış hemşerilerimle ortak liste hazırladım ve ‘Bu bir kent ittifakı, bunun içerisinde DEM ve HÜDAPAR yok’ dedim, bunu da Afyonkarahisarlılar anladı. Bu bir kent ittifakı dedim, bu ittifakta HÜDA-PAR ve DEM Parti yok dedim, kendi listemde yer vermedim. Aileden CHP'liyim. Seçmen samimiyetimize inanıyor. Çok ciddi bir sığınmacı sıkıntısı var. Bolu'da olduğu gibi seçmenin burada tepkisi var. Mülteci sorununa karşı tavrımı net bir şekilde ortaya koydum. Mültecilere güle güle diyeceğiz dedim, seçmende bana inandı. Sözlerimi yerine getirmek için çalışacağım. 

DEM VE HÜDA PAR AÇIKLAMASI

Sözlerim çok netti, tavrımın net olduğu ifade ettim. İmamoğlu'nun sözleri ile ilgili parti içi meselerle ilgili, parti içerisinden bir belediye başkanının, bir başka adayla ilgili dediği sözlerlel ilgili konuları ben basın önünde tartışma taraftarı değilim. Bu bir kere nettir. Benim sözlerimle ilgili tavrımın net olduğu söyledim. Kent ittifakında DEM ve HÜDA Par'ın olmadığını ifade ettim.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin