Seçim programı sırasında saldırı olan Aziz Yeniay'dan ilk açıklama tv100'e: Hedefin kim olduğunu emniyetimiz açıklamadan yorumda bulunmak yanıltıcı olur

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay seçim programı sırasında saldırıya uğradı.  tv100'de Kübra Par ile Farklı Açılar programına bağlanan Yeniay, "Sokağa girmeden otomatik silahlarla bulunduğumuz bölgeye ateş edildi. Her şey olabilir, burada vurulan kişinin hedef alınması söz konusu olabilir başka başka kişilerin gerekçeler olabilir. Emniyetimiz açıklama yapmadan bir yorumda bulunmak yanıltıcı bir bilgi olur." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Seçim programı sırasında saldırı olan Aziz Yeniay'dan ilk açıklama tv100'e: Hedefin kim olduğunu emniyetimiz açıklamadan yorumda bulunmak yanıltıcı olur

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışma sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı, Yeniay'ın bir dernekte bulunduğu sırada, aynı sokağın başında yapıldı. Uzun namlulu silah ve tabancanın kullanıldığı saldırıda bir kadın ağır yaralandı. 

Saldırı sonrası Aziz Yeniay, Kübra Par'la Farklı Açılar programına bağlandı.

Saldırı sonrası ilk kez tv100'e konuşan Yeniay şunları söyledi:

Biz derneğimizde oradaki insanlarla programlı bir toplantı yapıyorduk seçim çalışmaları kapsamında. Sokağa girmeden otomatik silahlarla bulunduğumuz bölgeye ateş edildi. Oradaki hedefim kim olduğu noktasında emniyetimiz bir açıklama yapmadan net bir bilgi vermemiz söz konusu değil. Bir vatandaşımız başından ağır yaralandı. Durumu oldukça kritikti.

NELER YAŞANDI?

Sokağa cephe olan, tamamıyla cam olan bir mekanda sokağa da 2-3 metre mesafede oturduğumuz bir noktada bu sesler geldi. Dolayısıyla ilk etapta bizim duyumumuz, otomatik silahların ateşlendiğiydi. Orada emniyet güçleri vardı. Kuvvetle muhtemel, emniyet güçlerinin varlığı ürküttüğü için muhtemelen sokağa girmediler. O sırada sokaktan geçen bir vatandaşımız ağır şekilde yaralandı. Bulunduğumuz yerden 20 metre mesafeden ateş edildi. Emniyet güçlerimiz takibini yapıyor. Kısa sürede failler yakalanacak. Emniyetimiz olayın aslının ne olduğun açıklayacaktır.  

“EMNİYET GÜÇLERİ AÇIKLAMA YAPMADAN YORUM YANILTICI OLUR”

Par’ın “Bir aşiret, dernek ve hemşeri kavgası olabileceğine dönükte güvenlik güçlerinin tahminleri var bize gelen bilgilerde” sorusuna Yeniay “Her şey olabilir, burada vurulan kişinin hedef alınması söz konusu olabilir başka başka kişilerin gerekçeler olabilir. Emniyetimiz açıklama yapmadan bir yorumda bulunmak yanıltıcı bir bilgi olur.” yanıtını verdi.

Yeniay sözlerinin devamında "Arkadaşlarımızın hepsi içerideydi. Salon ağzına kadar doluydu. Konuşma yaparken silahlarını ateşlenmesiyle büyük bir panik yaşandı. İnsanlar siper almaya gayret gösterdi. Gerekli güvenlik tedbirini hemen aldık. Bölge halkına da geçmiş olsun diliyorum." dedi. 

Kaynak: TV100
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin