Seçim bitti oylar sayılıyor. Türkiye'deki yerel seçimler dünya basınının gündeminde

Yerel seçimlerin oy verme süreci tamamlanırken, dünya basını Türkiye'den gelen ilk sonuçları değerlendiriyor. BBC, "Türkiye'nin ana muhalefet partisinin, İstanbul dahil bazı büyük kentlerde liderliği ele geçirdiği" şeklindeki ifadelerle ilk sonuçları aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Seçim bitti oylar sayılıyor. Türkiye'deki yerel seçimler dünya basınının gündeminde

ABD merkezli Associated Press (AP) haber ajansı, "İlk sonuçlar, Türkiye'nin ana muhalefet partisinin pazar günkü yerel seçimlerde kilit şehirler üzerindeki kontrolünü korumaya kararlı göründüğünü gösterdi" yorumunda bulundu.

Haberin devamında, şu ifadeler yer aldı: "Seçimler, beş yıl önce muhalefete kaptırdığı önemli kentlerin kontrolünü geri kazanmaya çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın popülaritesinin barometresi olarak görüldü."

AP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ilk açıklamalarında yer verdi. İmamoğlu, geçtiğimiz saatlerde yaptığı açıklamada, "Vatandaşımızın teveccühü karşılığını göstermiş durumda" demişti.

Reuters haber ajansı ise, ilk sonuçları şu ifadeler ile okuyucularına aktardı:

"Erdoğan'a bir darbe de, ülkenin ikinci büyük kenti Ankara'dan geldi. Mevcut Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ülke çapındaki belediye seçimlerinde sandıkların kapanmasından üç saatten kısa bir süre sonra AK Partili rakibine karşı zaferini ilan etti.

Ülke çapındaki yerel seçimler analistler tarafından hem Erdoğan'ın desteğinin hem de muhalefetin dayanıklılığının bir ölçüsü olarak görülüyor."

Almanya'da yayınlanan BILD ise, "Erdoğan yenilgi tehdidiyle karşı karşıya" başlığını kullandı. "Pazar akşamı devlet medyasında yer alan habere göre, İstanbul ve Ankara gibi önemli kentlerde muhalefet önde" ifadelerinin yer aldığı haberde, "Bu seçimler, Erdoğan için önemli bir sınav olarak görülüyor" denildi.

BBC, "Türkiye'nin ana muhalefet partisi, İstanbul da dahil olmak üzere bazı büyük kentlerde liderliği ele geçirdi" ifadeleriyle ilk sonuçları değerlendirdi. 2019'da kentte liderliği kazanan muhalif belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk sonuçlardan 'çok mutlu olduğunu' söyledi."

"Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalifleri Türkiye'nin önemli şehirlerinde seçim liderliğini ele geçirdi" başlığı ile ilk sonuçları duyuran Financial Times'ta (FT), "Pazar günü Türkiye genelindeki kentlerde siyasi çekişmeler yaşandı ancak hiçbiri seçim, Murat Kurum'un muhalefetin önde gelen lideri ve Erdoğan'ın en sıkı rakibi İmamoğlu'nu koltuğundan etmeye çalıştığı İstanbul'daki yankı uyandırmadı" denildi.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin