Seçil Erzan ve Semih Kaya'ya belge şoku. Özel belgede sahtecilik davası... Gizli planları ifşa oldu

Yüksek karlı özel fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi spor camiasının önemli isimlerinin adını geçtiği skandalda yeni bir gelişme yaşandı. Denizbank Toptan Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu, Seçil Erzan ve Semih Kaya hakkında özel belgede sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Erzan'ın belgede yaptığı sahtecilik belgeleriyle ortaya konuldu.

Google Haberlere Abone ol
Seçil Erzan ve Semih Kaya'ya belge şoku. Özel belgede sahtecilik davası... Gizli planları ifşa oldu

Geçtiğimiz günlerde spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla açılan fon vurgunu davasında, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluklarının devamına karar verildi.

Seçil Erzan davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Denizbank Toptan Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu, Seçil Erzan ve Semih Kaya hakkında, 'özel belgede sahtecilik' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Aydoğdu, kendisine Seçil Erzan tarafından kredi ile ilgili bir konuda gelen mailin, değiştirilerek kamuoyunun yanıltıldığını belgelerle ortaya koydu. Suç duyurusunda, Denizbank Toptan Bankacılık (Kurumsal ve Ticari Bankacılık) Grubu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu'nun istese de Yatırım Fonu konusunda karar alamayacağı, bu konudaki yetkinin Yatırım Bankacılığı bölümünde olduğu net şekilde vurgulandı. Dava dosyasında, Seçil Erzan'ın savcılık ifadesindeki, "Semih Kaya isimli ... şahıslar, benden belge aldılar. Bu belgeler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu belgeler şahıslar para verirken oluşturulmamıştır, bu belgeler benim parayı ödemeyeceğim dedikodusu duyulunca 2023 yılının ilk aylarında benden alınmış, gerçeği yansıtmayan belgelerdir." sözlerine de yer verildi.

Seçil Erzan ve Semih Kaya'ya belge şoku. Özel belgede sahtecilik davası... Gizli planları ifşa oldu

SEÇİL ERZAN VE SEMİH KAYA'YA BİR DAVA DAHA

Fon vurgunu ile Türkiye'nin konuştuğu kadın haline dönüşen Seçil Erzan ile, davada parasını fazlası ile geri aldığı iddia edilen Semih Kaya'ya bir dava daha açıldı. Erzan ve Kaya'nın, 'özel evrakta sahtecilik' yaptığı iddia edildi.

Denizbank Toptan Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu, kendisi ve kurumunu zora sokan mailin sahte olduğunu belirterek, Semih Kaya ve Seçil Erzan hakkında suç duyurusunda bulundu.

 Seçil Erzan ve Semih Kaya'ya belge şoku. Özel belgede sahtecilik davası... Gizli planları ifşa oldu - Resim : 2

BAŞKA BİR MAİLE GELEN "OKUNDU" BİLDİRİMİ İLE HEDEF ALINDI

Aydoğdu'nun, suç duyurusu dosyasında Seçil Erzan ve Semih Kaya'nın organize olarak 'özel belgede sahtecilik' yaptığı belirtildi. Aydoğdu'nun, bir kredi ile ilgili maili okuduğu, bu okundu bilgisinin de fon olayları ile ilişkilendirilecek şekilde yeniden düzenlendiği belirtildi.

TEFTİŞ KURULU İDDİA EDİLEN MAİLİN OLMADIĞINI ORTAYA KOYDU

Bankanın kurumsal maili incelendi. Seçil Erzan ile Mehmet Aydoğdu arasında fon ile ilgili hiçbir yazışmanın olmadığı saptandı. İncelemede, Seçil Erzan'ın kredi ile ilgili bir maili değiştirerek, "Seçil selam, detay anlattığın üzere 2180413SK açık uçlu fonumuzda norminalin 10.000.000 USD yasal süreyi beklemeden maksimum 1 ay içerisinde peyderpey çıkışının yapılıp muhasebeleşmesi uygundur." şekline dönüştürüldüğü tespit edildi.

"AYDOĞDU'NUN FON İLE İLGİLİ YETKİSİ YOK"

Suç duyurusunda dikkat çeken bir nokta da, Denizbank Toptan Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu'nun fon ile ilgili karar alma yetkisinin olmaması... Belgede, Denizbank Toptan Bankacılık (Kurumsal ve Ticari Bankacılık) Grubu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu'nun istese de Yatırım Fonu konusunda karar alamayacağı, bu konudaki yetkinin Yatırım Bankacılığı bölümünde olduğu net şekilde vurgulandı.

Seçil Erzan ve Semih Kaya'ya belge şoku. Özel belgede sahtecilik davası... Gizli planları ifşa oldu - Resim : 3

SEÇİL ERZAN'IN SAVCILIK İFADESİNDEKİ SÖZLERİ: GERÇEĞİ YANSITMAYAN BELGE

Seçil Erzan'ın savcılık ifadesindeki, "Semih Kaya isimli ... şahıslar, benden belge aldılar. Bu belgeler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu belgeler şahıslar para verirken oluşturulmamıştır, bu belgeler benim parayı ödemeyeceğim dedikodusu duyulunca 2023 yılının ilk aylarında benden alınmış, gerçeği yansıtmayan belgelerdir." sözlerinin de Aydoğdu'yu doğruladığına dikkat çekildi.

"ÖZEL BELGEDE SAHTECİLİK" NEDENİYLE KAMU DAVASI

Seçil Erzan ve Semih Kaya hakkındaki Teftiş Kurulu'nun tespit ettiği raporlar, Erzan'ın savcılık ifadesi ve diğer belgeler suç duyurusuna eklenerek, 'özel belgede sahtecilik' iddiasıyla kamu davası açıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin