Savcılık'tan İBB iştiraklerine ihale yazısı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB iştirakleri İSFALT ve KİPTAŞ'tan 31 Mart 2019'dan sonraki bütün ihale dosyalarını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Savcılık'tan İBB iştiraklerine ihale yazısı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İBB'nin İSFALT ve KİPTAŞ iştiraklerinin 31.03.2019 tarihinden bu yana yaptıkları tüm ihale ve projelerin bilgi ve belgeleri istendi.

Savcılık'tan İBB iştiraklerine ihale yazısı

Belgeleri CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın sosyal medya hesabından paylaştı. Günaydın yaptığı açıklamada bazı değerlendirmelerde de bulundu.

Savcılık'tan İBB iştiraklerine ihale yazısı - Resim : 2

Günaydın, "Biraz önce İBB iştirak şirketleri olan İSFALT ve KİPTAŞ’a İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu’ndan iki ayrı yazı geldi. Şirketlerin 31.03.2019 tarihinden bu yana yaptıkları tüm ihale ve projelerin bilgi ve belgelerini istiyorlar. Elbette verilecek." diyerek bazı sorular yöneltti.

Savcılık'tan İBB iştiraklerine ihale yazısı - Resim : 3

Günaydın, "Neden bu tarihi milat alıp ta öncesine bakmıyorsunuz? Savcılık kurumu Hükümete mi bağlı yoksa devlete mi?" sorularını yöneltti. Günaydın açıklamalarına şöyle devam etti:

"Yalnızca bu örnek bile yürütülen soruşturmanın siyasi içeriğini ve amacını göstermesi açısından yeterli.. Ancak bununla yetinmeyelim, inceleme ve denetim aşamasına ilişkin ibretlik bir örnek daha verelim. Bu kez İBB’de denetimde olan mülkiye müfettişleri, 24 Şubat 2025 tarihli yazı ile İBB’den 14 şirketin ihale evraklarını istiyorlar (Ek-3). Bu şirketlerin 6 tanesinin 2019 yılından önce de (AK Parti döneminde de) ihale aldıkları ortaya çıkınca, ertesi gün telaşla yazdıkları yazıyla (Ek-4) 2019 sonrası dosyaların istendiğini belirtip, milat (2019) öncesi dosyalara bak(a)mayacaklarını itiraf etmiş oluyorlar."

Savcılık'tan İBB iştiraklerine ihale yazısı - Resim : 4

"Biz buna Anadolu’da “yüz yırtılması” diyoruz. Başka bir deyişle, artık çaldıkları minareye kılıf uydurmaya bile çalışmıyorlar. Ardından hukuk, adalet, bağımsız yargı gibi sözcükleri cümle içinde kullanarak hık bık edenler var!!! Sizi ve yöntemlerinizi epeydir biliyoruz, siz de bizi her geçen gün daha fazla tanıyorsunuz.. Kum saati çalışıyor.. Millet büyüktür.."

Etiketler ibb savcılık ihale
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin