Saros Körfezi'ndeki yapılaşmaya doğaseverlerden tepki: Betonarme yapıların yasal zemini yok

Saros Körfezi'ndeki çam ormanları arasında başlayan inşaat çalışmaları, bölge sakinlerini ve doğaseverleri endişelendirdi. Yaz sonunda başlayan inşaat sürecine tepki gösteren onlarca doğasever basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi. Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi Başkanı Sezai Kaya “Bu alana yapılan betonarme yapıların yasal bir zemini yoktur." dedi

Google Haberlere Abone ol
Saros Körfezi'ndeki yapılaşmaya doğaseverlerden tepki:  Betonarme yapıların yasal zemini yok

Saros Körfezi'ndeki Adilhan Köyü sahilinde ormanlık alanda onlarca ağacın kesilip, yerine yirmiden fazla beton villa inşaatının başlamasına dikkat çekmek ve bunu durdurmak amacıyla bugün Saros Gönüllüleri’nin öncülüğünde Adilhan inşaat alanında yaklaşık 100 doğaseverin katılımıyla bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı Sezai Kaya ve yönetim kurulu hazır bulundu. Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz ve birçok doğaseverin katıldığı basın açıklamasında yöre halkının da katılımı oldukça yüksek oldu.

Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi Başkanı Sezai Kaya söz alarak sürecin bizzat takipçisi olacaklarını belirtti.

Sezai Kaya “Bu alana yapılan betonarme yapıların yasal bir zemini yoktur." dedi. "Evreşe Belediyesinin mesire alanı olarak kiraladığı iddia edilen ormanda, beton iki katlı villa inşaatların yükselmesine doğaseverlerin tepki gösterdi" dedi. Daha yeni 21 Mart Dünya Ormancılık gününü kutlayıp, etkinlikler yaptıklarını, günümüzde gelinen noktada Orman Bakanlığından daha çok artık halkın fidanını, toprağını korumaya ve sahip çıkmaya çalıştığını belirtti. “Ne olursa olsun belediye sorumluluğunda olan bir yer burası. Belediye kamu hizmeti verir. Biz kamuyuz. Bakın burada bir çok kızıl çam kesilmiş dedi.

Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz ise; “Ülkemiz, dört bir yandan tam bir yağma ve talan altındadır. Halk, adeta ormanlarını, topraklarını, derelerini, sularını Çevre Bakanlığı'ndan korumaktadır. Buraya yapılan kabul edilemez. Ülkemizin geleceği için el ele vererek sonuna kadar mücadele etmeliyiz” dedi.

Birkaç yıl önce sulanabilir tarım arazisi niteliğinden çıkarılarak, Evreşe Belediyesi mücavir alanı olarak belirlenen bölgede yer alan ormanın 2017 senesinde Evreşe Belediyesi tarafından mesire alanı olarak kiralandığı biliniyor.

Saros Gönüllüleri Gelibolu sözcüsü Tuğba Diner ise yetkili makamlara resmi bilgi almak amacıyla dilekçe verdiklerini belirterek avukatları Bülent Kaçar ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Saros Körfezi'ndeki yapılaşmaya doğaseverlerden tepki:  Betonarme yapıların yasal zemini yok - Resim : 2

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin