Şangay açıklarında gemi battı! OMEGA adlı gemide bulunan 16'sı Türk 21 denizci kurtarıldı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 'Marshall bayraklı OMEGA gemisinin MIRABELLA isimli gemi ile Şangay açıklarında çatışma sonucu battığı, can filikası ile gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizcinin çatan gemi tarafından denizden alındığı öğrenilmiştir' denildi. Ajansta yer alan bilgiye göre ise gemilerin çarpışma sonucu battığı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
Şangay açıklarında gemi battı! OMEGA adlı gemide bulunan 16'sı Türk 21 denizci kurtarıldı.

Çin'in Şangay kentindeki Marshall bayraklı Omega isimli gemi çatışma sonucunda battı. 

Haberi, Denizcilik Genel Müdürlüğü duyurdu.

Müdürlükten yapılan açıklamada geminin üçüncü kaptanı ile iletişim kurulduğu, denizcilerin gemiden tahliyesi Dışişleri kaynakları ve Çin arasında görüşmelerin başladığı belirtildi. 

Geminin batmasına sebep olan çatışmanın sebebine dair ise henüz bir bilgi paylaşılmadı. 

Müdürlükten yapılan açıklamada  "Marshall bayraklı OMEGA gemisinin MIRABELLA isimli gemi ile Şangay açıklarında çatışma sonucu battığı, can filikası ile gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizcinin çatan gemi tarafından denizden alındığı öğrenilmiştir" denildi.

 

İhlas Haber Ajansın'da yer alan bilgiye göre ise gemilerin çarpışma sonucu battığı ifade edildi. 

Açıklamada şu ifadeye yer verildi: "Çin’in Şanghay kenti açıklarında MIRABELLA isimli gemiyle çarpışmasının ardından batan OMEGA adlı gemide bulunan 16'sı Türk 21 denizci kurtarıldı.


Çin’in Şanghay kenti açıklarında Türk denizcilerin de bulunduğu OMEGA adlı gemi, kötü hava şartları nedeniyle MIRABELLA isimli gemiyle çarpıştı. Çarpışmanın ardından gemiyi can filikaları ile terk eden Türklerin de aralarında bulunduğu 21 denizci bir gemi ile denizden alındı. Pruva kısmında hasar oluşan OMEGA gemisinin çarpışmanın ardından battığı, olayın yerel saatle 03.38'te mürettebat uyurken yaşandığı öğrenildi.


Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise Marshall bayraklı OMEGA gemisinin MIRABELLA isimli gemi ile Şanghay açıklarında çarpışma sonucu battığı, can filikası ile gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizcinin gemi tarafından denizden kurtarıldığı öğrenildi.


189 metre uzunluğunda ve 33 metre genişliğindeki OMEGA gemisinin Karadeniz'den geçerek Çin'e demir taşıdığı kaydedildi."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler denizcilik gemi şangay
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin