Sahte avukat yakayı ele vermişti! Sevgilisine özenmiş

Adana’da adliyede sahte avukatlık yaparken yakalanan ve tutuklanan şüpheli kadının ifadesinde, avukat olan eski sevgilisine özendiğini söyledi. Öte yandan genç kadının 7 dolandırıcılık kaydı olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Sahte avukat yakayı ele vermişti! Sevgilisine özenmiş

Adana’da adliyede sahte avukatlık yaparken yakalanan ve tutuklanan şüpheli kadının ifadesinde, ”Önceki sevgilim avukattı, bende yanında katiplik yaptım. Avukatlığa özendim” dedi. Sahte avukatın 4 kişiden 3 milyon lira aldığı öne sürüldü.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, sahte avukatlık yaptığı belirlenen Betül S.  hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmada Betül S. isimli kadının avukat cübbesiyle adliyenin önünde, baro lokalinde ve mahkemeler önünde sosyal medyasında paylaşım yaptığı tespit edildi.

AVUKAT LOKALİNDE YAKALANDI

Asayiş şube müdürlüğün bağlı dolandırıcılık büro amirliği ekipleri söz konusu kadını, adliyenin avukat lokalinde yakaladı. Ekipler aynı zamanda kadının evinde yaptığı aramada sahte avukat kimliği, avukat cübbesi, ruhsatsız tabanca ve dolandırıcılık eylemlerinde kullanılan birçok adli evrak ele geçirildi.

4  KİŞİYİ DOLANDIRDI

Betül S., bir kamu kurumuna ait tanıtım kimlik kartı bastırıp kendisini kamu avukatı ve icra avukatı olarak tanıtmaya başladı. Betül S., ağına düşürdüğü mağdurları icradan ucuz araba almak ve kamuya ait arazileri 49 yıllığına kiralamak vaadi ile dolandırdığı öğrenildi.

SEVGİLİSİNE ÖZENMİŞ

Betül S. emniyetteki ifadesinde, ”Daha önceki sevgilim avukattı. Bende yanında katiplik yaptım. Avukatlığı özendim. O ortama girmek beni mutlu etti” dedi.

Öte yandan, Betül S. çıkarıldığı mahkemece "nitelikli dolandırıcılık- kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi, özel işaret ve kıyafetlerin usulsüz kullanılması ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından tutuklanmıştı.

DOLANDIRICILIKTAN KAYDI VAR

Öte yandan Betül S.'nin Adana’nın yanı sıra farklı kentlerde de aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

Lise mezunu olan ve hukuk fakültesini 3’üncü sınıftan terk ettiğini ileri süren kadının 7 ayrı dolandırıcılık suçundan kaydının olduğu bildirildi. Betül S.'nin yıllar dolandırıcılık yaptığı iddiası üzerine polis mağdurlara yönelik araştırmasını sürdürüyor. Olayın ortaya çıkmasının ardından başka kentlerden yaşayan mağdurların sahte avukat hakkında şikayetçi olduğu bildirildi.

GERÇEK AVUKATLAR POLİSE TEPKİ GÖSTERMİŞ

Betül S.'ye Adana Adliyesi'nde gözaltı işlemi yapan polislere, gerçek avukatların, "Meslektaşımızı bu şekilde gözaltına alamazsınız?" diye tepki gösterdiği de ortaya çıktı. 

Kaynak: İHA
Etiketler Adana avukat sahte adliye
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin