Sağlık Bakanı Koca Meclis'te konuştu: Sağlık hizmetleri tüm siyasi düşüncelerin üstündedir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde önemli bir açıklama yaptı. Koca, "Sağlık hizmetleri tüm siyasi düşüncelerin üstündedir. Eleştirileri yapıcı olarak görüyor ve kabul ediyoruz." şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Koca Meclis'te konuştu: Sağlık hizmetleri tüm siyasi düşüncelerin üstündedir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığın ve bağlı kuruluşların 2024 yılı bütçesine ilişkin konuştu.

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

Sağlık hizmetinde hastalar arasında ayrım gözetilmez. Bu eşitlik birleştiricidir. Bu birleştiriciliğe zarar verilmemelidir. Sağlık hizmetleri tüm siyasi düşüncelerin üstündedir. Eleştirileri yapıcı olarak görüyor ve kabul ediyoruz.

2023 birçok acıyı ve felaketi yaşadığımız bir yıldı. Buna rağmen Cumhuriyetimizin 100. yılını yaşıyor olmak, geleceği aydınlatan bir ışık gibiydi. Bu anlamda sorumluluğumuz büyüktür.

6 Şubat sabahı ülkemiz daha önce görülmemiş bir felaket ile karşı karşıya kaldı. Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz. Maddi hasar telafi edilebilir. Ayakta kalanların ruhlarındaki hasar on yıllarca sürer. Bir kez daha deprem bölgesi halklarına, ülke insanına geçmiş olsun ve baş sağlığı dileklerimi sunuyorum. 2 büyük depremde milletçe kardeşlerimizin yanına koştuk, eşi görülmemiş bir dayanışma gösterdik.

Milletimiz devletinin yanında dağ gibi durdu. Bu süreçte eksiklerimiz elbette oldu. Fakat şu unutmamalı, felaketlerin eli ayağı bağlayıcı tarafları vardır. Şu sözüm yüreğinizde yankısını bulsun isterim. Sağlık Bakanı olarak acımı içime gömerek yapılması gerekeni yapmaya çalıştım.

Çocukluk çağı bağışıklama programındaki kuduz, Hepatit A ve suçiçeği gibi üç aşıyı teknoloji transferi ile Türkiye'de üreteceğiz. Bağışıklama programındaki diğer tüm aşılar Hıfzıssıhha'da üretilecek. 2028'de tüm aşılar yüzde 100 Türkiye'de üretiliyor olacak

Kaynak: A.A
Etiketler Fahrettin Koca TBMM
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin