Saadet Partisi İBB adaylığı için kararını verdi! İşte adı geçen ve öne çıkan isimler

Yerel seçimlere az bir vakit kalırken partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. Saadet Partisi de İstanbul Büyükşehir ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını 3 Şubat'ta duyuracaklarını açıkladı. İBB adaylığı için ise kulislerde üç isim ön plana çıktı. Bu isimler arasında en çok desteklenen ise İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi İBB adaylığı için kararını verdi! İşte adı geçen ve öne çıkan isimler

Genel seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sıralarından giren Saadet Partisi'nin, 31 Mart'ta için İstanbul ve Ankara'dan aday çıkarmaya hazırlandığı öğrenildi.

ÖMER FARUK YAZICI'NIN İSMİ ÖNDE

İstanbul teşkilatının da desteklediği, Yazıcı'nın, İBB adayı olarak gösterilmesi planlanıyor. Teşkilatın desteğini arkasına alan Yazıcı'nın, aday gösterilme ihtimali diğer adaylara göre daha yüksek.

Öne çıkan diğer isimlere bakıldığında ise Saadet Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın ve düşük bir ihtimal de olsa 1998-2004 yılları arasında İBB Başkanlığı yapmış olan Ali Müfit Gürtuna'nın ismi parti koridorlarında dillendiriliyor.

ÖMER FARUK YAZICI KİMDİR?

Trabzonlu olan Ömer Faruk Yazıcı  1988 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. Ortaöğrenimini Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İktisat Bölümünde okudu.

Özel sektörde ve kamu projelerinde çeşitli alanlarda danışmanlık ve yöneticilik yaptı. Halen, kurucusu olduğu medya ve yapım şirketinde yöneticilik yapmaktadır.

Lise yıllarında Milli Gençlik Vakfı teşkilatlarında çeşitli görevlerde bulundu. Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı olarak 2011-2018 yılları arasında sırasıyla Tanıtma Başkanlığı, Ortaöğretim Başkanlığı ve Üniversiteler Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2011 yılında Saadet Partisi Gençlik Kollarında Genel Başkan Yardımcılığı, Tanıtma Başkanlığı yaptı.

2018-2020 yılları arasında Saadet Partisi Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı.

6 Kasım 2020 tarihinden bu yana Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin