Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov'dan tv100'e özel açıklama: Sayısız masumun canına mal olan korkunç bir saldırı. İslam dünyasının tamamını temsil etmez. Erkhov'dan Türkiye'ye ve Türk milletine teşekkür

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov, tv100'ün gündem belirleyen programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na özel açıklama yaptı. "Şahısların uzun süredir Moskova'da ikamet ettiği tespit edildi." bilgisini veren Erkhov, bu saldırının İslam dünyasının tamamını temsil etmediğini söyledi. Erkhov, "Türk yönetimi ve Türk halkı yürekten karşılık verdi." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov'dan tv100'e özel açıklama: Sayısız masumun canına mal olan korkunç bir saldırı. İslam dünyasının tamamını temsil etmez. Erkhov'dan Türkiye'ye ve Türk milletine teşekkür

tv100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na özel demeç veren Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov, Rusya'nın başkenti Moskova'daki terör saldırısıyla konuştu.

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan Erkhov'un sözlerini programda şu şekilde aktardı.

Erkhov, "Türk yönetimi ve Türk halkı, halkının başına gelen bu badireye karşılık verdi, yürekten karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya yönetimine ve Rus halkına başsağlığı diledi. Türk hükümetinin üyelerinden, bakanlık ve kurumların üst düzey yetkililerinden, kamu kuruluşlarından, toplum temsilcilerinden ve sıradan insanlardan çok sayıda taziye mesajı geliyor." dedi.

1-) Sayın elçi bu saldırıyı nasıl yorumluyor?

Bu, sayısız masum insanın hayatına mal olan korkunç, iğrenç bir saldırıdır. Yaşananlar, terörle mücadelede uluslararası çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini kanıtlıyor.

2-) ABD ve Batı bu saldırının neresinde? Ukrayna bu saldırıda rol aldı mı?

Bu konuda herhangi bir açıklama yapmak için henüz çok erken. Soruşturma devam ediyor. Türk toplumu dahil uluslararası kamuoyu zamanında bilgilendirilecektir.

3-) Bu saldır islam dünyası ve rusya arasındaki ilişkileri olumsuz etkiler mi?

Çeşitli paryalar ve suçlular, Rusya'ya yakın dostluk, saygı ve işbirliği bağlarıyla bağlı olan İslam dünyasının tamamını temsil edemez.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin